Gece ders çalışmak için uykuyu önlemek

GibsonGoldTop

Hectopat
Daha fazla  
Biraz sonra derse geçeceğim yetiştirmem gereken konular var AYT fonksiyon ve TYT kimyadan konu artı soru çözümü yapmam gerek yarına kadar fonksiyon temelim var ama soru çözemiyorum MGY hocadan 5 saat video izleyip videodaki soruları çözeceğim her neyse bu gece uykumu açmakla kalmayıp yarın da uykumu engellemem gerek. Ne yapmalıyım gece 4'e kadar çalışsam 3 saat uyuyup sabah 7'de kalkıp dershane için hazırlanmam gerekecek. Uyu sonra yaparsın demeyin bunu her gün yapmayacağım sonuçta bu gece için bir şey ve anlamam da lazım uykumun olmaması lazım zinde kalmam lazım ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kahve en bilindik ve popüler çözümlerden biri. Yüzünüzü de ara sıra soğuk suyla yıkayın.

Arkadaşın dediği gibi kahve ve soğuk su muhteşem bi çözüm öneririm. Ayrıca bana kalırsa belirli sürelerde verilen molalarda sosyal medya, oyun gibi şeylerle ilgilenmeden kısa hareketler veya evin içinde bi turlama gibi şeylerde uykunuzu açar. Ancak kahve gibi sıcak içeceklerde çok içilirse insanın uykusunu getiriyor.

Kahve + redbull yapsam olur mu bir de ne kadar almalıyım 1 bardak yetmez çünkü.
Yapılır tabikide bana kalırsa ancak işin diğer ucunda bu sefer sağlığınız var unutmayın.

Merakımdan soruyorum, uykulu bir şekilde çalıştığınızda yaptığınız çalışmadan verim alabiliyor musunuz?

Hayatımda hiç enerji içeceği içmedim zaten hocam şimdi redbull aldım küçüğünü art arda değil ama ara vererek kahveyle devam ederim fakat aklımdaki soru şu: Gece uyumayıp çalışmak verimli olur mu? (Her gün yaptigi bbir şey değil bu gece fonksiyon çalışacağım) Bir de yarın dershanede uykum gelmemeli onu napmalıyım

3 saatlik uykuyla imkanı yok verimli bir gün geçiremezsin. Saat 22'ye kadar çalış sonrasında gece 3'e kadar vs. uyu. Kalkıp çalışırsın. Gece uykusuyla sabah uykusu aynı yeri tutmaz. Ki zaten 3 saatlik uykuyla ceset gibi gezersin.

Merakımdan soruyorum, uykulu bir şekilde çalıştığınızda yaptığınız çalışmadan verim alabiliyor musunuz?
Uykum yok hocam uykum varken çalışamıyorum zaten ama çalışırken uykum gelirse gözüm gidiyor engel olamıyorum uzun saatlerde. Amacım bunun önüne geçmek aslında. Şimdi uykum yok ama gece gelecek ve yarın da dershane var onun için almalıyım konu yetiştirmem gerek.

Dediğiniz iş biraz zor ya çünkü insana her zaman en aza 7-8 saat verimli uyku lazım. Helekide sınav senesinde olduğunuzu varsayarsak kesinlikle gerekli. Enerji içeceklerini sık kullanmadığınız için işinize yarayacaktır. Fakat dikkat edin yoksa işin sonunda günde 2 tane içmeye başlıyabiliyorsunuz benim gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…