Geceleri neden korkarız?

Eskiden her şeyden çok korkardım. Artık korkmuyorum

Nedense bu video aklıma geldi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Geceleyin hayatın geçici süreliğine yavaşlaması" derken bilimsel bir kanitiniz var mi? Bana mantikli gelmedi, 1 saniye her zaman 1 saniyedir.

Hayır o anlamda değil. Yani hareketlilik az gündelik yaşantı gibi düşün. İşe giden yok metrolar boş marketler kapalı umarım anlatabilmişimdir.

Korku filmlerini gece tek başına izle korkmazsın bende işe yaradı, bi ara 2 ay boyunca korku filmlerine bağımlı oldum hemde sadece geceleri izledim. Artık karanlıktan korkmuyorum sadece lavabodan çıkarken ışığı kapatınca arkama bakmadan ışık hızında odama koşuyorum okadar

Gece demek karanlık demektir. Karanlık demek belirsizlik demektir. Biz insanlar belirsizliklerden korkarız.

Ben kendimden örnek vereyim gündüzleri etrafını görebiliyorsun ve evde bir şey olsa bile dışarı kaçabilirsin. Ama geceleri dışarısı karanlık ve dışarı kaçmak daha tehlikeli. Karanlık insanı içgüdüsel olarak tedirgin eder zaten.

Gece karanlıktan korkmayız karanlıkta çıkacak şeylerden korkarız korku filmleri vb karanlıkta geçtiğinden dolayı sabah aydınlıkta bu korkuyu hisstemeyiz ama gece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…