Geceleri neden korkarız?

İçgüdü gibi duygulardan olabilir ona bir şey diyemem ama benim şahsi düşüncem toplumun bizim üstümüze ittiği garip psikolojiler, korkunç videolar, geceyi ve karanlığı korkunç gösteren içeriklerden dolayı artık bir algı oluştuğu için olabilir şahsi düşünceme göre.

"Geceleyin hayatın geçici süreliğine yavaşlaması" derken bilimsel bir kanitiniz var mi? Bana mantikli gelmedi, 1 saniye her zaman 1 saniyedir.

Hocam mesela siz uyurken rüyanızın içinde 8 saat duruyor musunuz? Yoksa bu saniyeler mi sürüyor?
Karadeliklerde de 1 saniye, 1 saniye ama oradaki 1 saniye buradaki 1 yıl gibi oluyor ona bakarsak.

Psikolojiyle alakalı. Eğer geceleyin "gece tuhaf tuhaf sesler geliyormuş " tiplemesine düşerseniz sesler duymanız muhtemel. Sabahı, gündüzü yok bunun. Ancak büyüklerimiz ve çoğu filmlere bakınca tüm korkunç olaylar hep geceleyin gerçekleştiği için psikolojimiz de buna göre şekillenir, etkilenir.

Evet çok mantıklı bu arada korku filmlerinde veya korku videolarında hep gece olur "sözde" paranormal olaylar.

Hocam mesela siz uyurken rüyanızın içinde 8 saat duruyor musunuz? Yoksa bu saniyeler mi sürüyor?
Karadeliklerde de 1 saniye, 1 saniye ama oradaki 1 saniye buradaki 1 yıl gibi oluyor ona bakarsak.
O uyudugumuz icin, uyku ile alakali bir durum. Ancak gece uyanmayip bir zaman olcer birakirsak ve sabah uyandigimizda bakarsak zamanin ayni hizla aktigini goruruz. Dediginiz sey uyku ile alakali.

Vallahi ben akşam ezanı okunurken çok korkmam ama sabah ezanı okunduğunda korkarım yıllardır böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…