Geçen sene gitmemiş biri olarak başvuru formunda hangi sınıf seçilmeli?

SkyDusk

Kilopat
Merhaba, merkezi puanla yatay geçiş için form dolduruyorum, geçen sene bir bölüme yerleştim, bu sene mantık olarak 2. sınıf olmam lazım. Fakat ben geçen sene hiçbir şekilde okula gitmedim, harç. ücreti bile yatırmadım. Şimdi burada kaçıncı sınıfı seçmeliyim,1. mi 2. mi?

Başvurduğunuz bölümde zorunlu hazırlık varsa hazırlık seçin. Yoksa 1.

Hocam şöyle bir sorun var, şimdi öğrenci belgemi almak için e-Devlet'e girdim, hem 1. sınıf olarak görünüyorum(hazırlığı geçmişim nasılsa?) hem de aktif öğrenci olarak görünüyorum. Harç bile ödemememe rağmen bu nasıl olabiliyor?

Nereye başvuruyorsunuz bilmiyorum da başvuruda neden sınıf belirtiliyor anlamadım. Siz oraya 4 dediniz diye sizi 4. sınıftan başlatmazlar. Formalite olsa gerek.

Nereye başvuruyorsunuz bilmiyorum da başvuruda neden sınıf belirtiliyor anlamadım. Siz oraya 4 dediniz diye sizi 4. sınıftan başlatmazlar. Formalite olsa gerek.
Aday Bilgi ve Tercih kısmında yazıyor, formalite icabı olabilir ama sonradan geçersiz bilgi verdim diye sıkıntı olmasın diye biraz sorun ettim.

Eğer 1. sınıfı seçersem transkriptleri yüklememi istiyor ve başvuruyu tamamlattırmıyor, hazırlık sınıfını seçmeye zorluyor yani. Fakat e-Devlet'te 1. sınıf olmuş görünüyorum. Ne yapmalıyım şu anda?

Son düzenleme:
O zaman hazırlık seçeceksin mecburen. Transkript olmadan hiçbir şekilde muaf olamazsın. Ben bunu okula kaydın olduktan sonra dersler başlamadan öğrenci işlerine gidip transkript vererek yapılıyor diye biliyordum da başvurduğunuz okul daha pratik bir yöntem yapmış demek ki. Formalite değil yani.

Hocam kusura bakmayın bir daha rahatsız ediyorum, okula yazdım, bana e-Devlet'ten transkript alıp onu koymamı söylediler. Transkriptde bu akademik dönemde ders almamıştır diye gözüküyor, geçişte bu sıkıntı oluşturur mu yoksa sadece ders saydırma için mi dikkate alınıyor?

Sorun oluşturacağını sanmıyorum. Transkriptin bomboş olduğu için seni en baştan başlatacaklar sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…