Arkadaşlar bir proje yapmam gerekli. Hoca kendi istediğiniz bir projeyi yapın dedi ancak ben bazı sebeplerden dolayı okula gidemedim ve pek bişe bilmiyorum.
Örnek projelerin kodlarını alıp yapıştırıyorum ancak hata alıyorum. Hata şu şekilde:
Yani nasıl yapıcam bilmiyorum bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?
Yapmaya çalıştığım proje şu:
Ancak ben kodları kopyala yapıştır yaptığım zaman bu hatayı alıyorum.
Sadece kodları yazarak örnek projeleri yapamaz mıyım?
Çünkü dediğim gibi textbox falan olsun eklemeyi bilmiyorum.
Hocam örneği incelediysen DLL'lik falan bir durum yok. Herhangi bir dependency beklentisi falan da yok. Çok basic bir if else bloğu yazmış adam. Yüksek ihtimalle kopyala yapıştır hatası ya da kendisi farkında olmadan bir yere bir şey yazdı/sildi.
Aynı kodu atıp DLL hatası olabilme ihtimalini gösterebilirim. Türkçe olduğu için çok anlayamadım. Ama sonuç olarak bazı nesnelerin olmadığı/oluşturulmadığı tarzında hata almış ki bu da designer'de en çok olan hatalardan biri. DLL kullanacak birisi olma ihtimali düşük ama olasılık. Şahsen benim de ilk öğrendiğim zamanlarda custom dll'erden az çektiğim yok. Hatta bir çoğu sürekli daha da bozulduğundan (yetersiz bilgi) projeye yeniden başlıyordum. Ek olarak zaten yapmaya çalıştığı şey çok basit. Temel Form bilgisi. Bunu kopyala yapıştır asla yapmamalı yoksa gelişemez. 1 DTP -> Changed -> 5 Satır kod -> Burç bilgisi.
Aynı kodu atıp DLL hatası olabilme ihtimalini gösterebilirim. Türkçe olduğu için çok anlayamadım. Ama sonuç olarak bazı nesnelerin olmadığı/oluşturulmadığı tarzında hata almış ki bu da designer'de en çok olan hatalardan biri. DLL kullanacak birisi olma ihtimali düşük ama olasılık. Şahsen benim de ilk öğrendiğim zamanlarda custom dll'erden az çektiğim yok. Hatta bir çoğu sürekli daha da bozulduğundan (yetersiz bilgi) projeye yeniden başlıyordum. Ek olarak zaten yapmaya çalıştığı şey çok basit. Temel Form bilgisi. Bunu kopyala yapıştır asla yapmamalı yoksa gelişemez. 1 DTP -> Changed -> 5 Satır kod -> Burç bilgisi.
Bu projede DLL'lik bir şey yok demek istiyorum. Örneği incelediysen harici bir çağrı yapmamış. Yoksa tabii ki DLL'den hatanın alasını alırsın. Dümdüz yeni proje açıp yazmalık bir iş bu, yani ne dependency var ne DLL var. Örnekte de yok zaten. Adam harici bir DLL yazıp oradan bir şeyler yapmamış. Oluşturulmayan nesne hatası alıyor. Bir yere amp yazmış sebep bu.
Bu projede DLL'lik bir şey yok demek istiyorum. Örneği incelediysen harici bir çağrı yapmamış. Yoksa tabii ki DLL'den hatanın alasını alırsın. Dümdüz yeni proje açıp yazmalık bir iş bu, yani ne dependency var ne DLL var. Örnekte de yok zaten. Adam harici bir DLL yazıp oradan bir şeyler yapmamış. Oluşturulmayan nesne hatası alıyor. Bir yere amp yazmış sebep bu.
Olup olmadığını bilemezsiniz. Harici bir çağrı yapmaması DLL olmadığı anlamına gelmez. Evet ben de bu projeyi açıp 1,5 dakika içinde bitirebilirim. DLL kullanmak için illa kendisi yazmak zorunda değil. 521 Hatanın sebebi amp mi? Belki öyle bir nesne vardır da başharflerini kullanıyordur?
Neyse iyi forumlar dilerim.
Ben de onu diyorum zaten. Arkadaş sadece hata kısmını yapıştırmış. Projeyi atmamış. Belki de yeni proje açınca gelen;
C#:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
kısımlarından birini bile silmiş olabilir. 521 hata normal değil. Gerçekçi konuştuğum için DLL'lik bir şey yok diyorum. Aklı başında hiçbir adam bu proje için DLL kullanmaz diyorum. Bunlara dayanarak DLL'lik bir şey yok diyorum. Gerçekçi konuşmayacaksak Compiler'a da kabahat buluruz.
Benim niyetim sizin yetklinliğinizi sorgulamak değil. Hataya karşılık gerçekçi bir çözüm üretebilmek. Yoksa kim ne yapabiliri tartışacaksak burayı kullanmanın anlamı yok.
Gerçekçi konuştuğum için DLL'lik bir şey yok diyorum. Aklı başında hiçbir adam bu proje için DLL kullanmaz diyorum. Bunlara dayanarak DLL'lik bir şey yok diyorum. Gerçekçi konuşmayacaksak Compiler'a da kabahat buluruz.
Gerçekçi konuşursak ben de aynı kişinin DLL yazacağına veya kullancağını sanmıyorum. Ancak DLL'yi tam olarak nasıl bir şey olarak düşünüyorsunuz bilmiyorum ama DTP'yerine daha modern bir Custom DTP veya benzeri bir nesne kullanmak istemiş olabilir, izlediği videodaki kişi indirmiş olabilir vs. vs. Yine dediğim gibi sana, bana kalırsa zaten ConsoleApp bile fazlasıyla yeterli olur böyle minik proje için.
Tecrübem ve tecrübelerim olduğu için diyorum. Custom Textbox kullanmak için haftalarca uğraştığım projeyi bozdum ve düzeltecek bilgiye sahip olmadığımdan baştan başladım. Designer.cs bozulduğu için. Onu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa Designer.cs'i bile bilmeyen ben ve benler, Custom Textbox yapmayı veya DLL kullanmayı nerden bilsin?