Geçici ehliyet belgesi ne zaman alınır?

Gökdeniz Baş

Hectopat
Direksiyon sınavını geçtikten ne kadar sonra geçici belgeyi alabiliriz? E-Devlet üzerinden alınıyor mu?

Direksiyon sınavını geçtikten ne kadar sonra geçici belgeyi alabiliriz? E-Devlet üzerinden alınıyor mu?
Harç bedelini yatırıyorsun E-devlet üzerinden randevu oluşturup nüfus müdürlüğüne gidiyorsun sonra bi bakmışsın ehliyetin olmuş.

Direksiyon sınavını geçtikten ne kadar sonra geçici belgeyi alabiliriz? e-Devlet üzerinden alınıyor mu?

Geçici belge yok T.C. kimliğini veriyorsun onun çipine işleniyor, ehliyetin basılıp PTT ile gelene kadar onu T.C. kimliğin içinde olduğu için onu kullanıyorsun. Ehliyetini aldıktan sonra taşımak zorundasın.

TC'ye işlerlerse niye taşımak zorunda kalsın ki? Ben aldığımda TC'ye işlemediler ilk başta sonra gittim ehliyet kartıyla TC'yi verdim ehliyet kartını TC'ye aktardıktan sonra ehliyet kartımı taşımama gerek olmadığını söylediler.

Yasa var bununla ilgili bakabilirsiniz. Polisin insiyatifine kalmış bir şey. Haberlerde görüyoruz ehliyeti yanında olmayanlara ceza yazıyorlar. İnternetten tutarına bakabilirsiniz.

Yasa var bununla ilgili bakabilirsiniz. Polisin insiyatifine kalmış bir şey. Haberlerde görüyoruz ehliyeti yanında olmayanlara ceza yazıyorlar. İnternetten tutarına bakabilirsiniz.
Belge eksikliğinden yazıyorlar diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…