Geçici ehliyet ne zaman alınır?

milwer

Hectopat
Daha fazla  
Yarın direksiyon sınavına giriyorum umarım geçerim bir sıkıntı çıkmazsa ama geçtikten sonra ehliyet gelene kadar geçici ehliyeti aynı gün içerisinde alabilir miyim?
Herhangi bir yere gitmem gerekiyor mu?

Direksiyon sınavını geçtigin günden 1 gün sonra size ehliyet diploması verirler. O diploma e-devlete düşer ve siz nufüs müdürlüğüne giderek ehliyetinizi alabilirsiniz. Diplomayı gidip almaniza veya e-devlet'ten çıkarmanıza gerek yok size yazarlar zaten.

Yarın direksiyon sınavına giriyorum umarım geçerim bir sıkıntı çıkmazsa ama geçtikten sonra ehliyet gelene kadar geçici ehliyeti aynı gün içerisinde alabilir miyim?

Kurs 3-4 gün sonra tebrik mesajı atıp harcı yatirmani isteyecektir harcı yatırıp nüfus müdürlüğünden randevu alıp ehliyet gelene kadar geçici ehliyeti alabiliyorsun yani sorunun cevabı hayır. Sınavı geçeceginden eminsen şimdiden nüfus müdürlüğünden 1 hafta sonrasına randevu al.

Kurs 3-4 gün sonra tebrik mesajı atıp harcı yatirmani isteyecektir harcı yatırıp nüfus müdürlüğünden randevu alıp ehliyet gelene kadar geçici ehliyeti alabiliyorsun yani sorunun cevabı hayır. Sınavı geçeceginden eminsen şimdiden nüfus müdürlüğünden 1 hafta sonrasına randevu al.
Ek olarak harç dediği son ödemen gereken sürücü belgesi parası. Ziraat Bankası üzerinden kurum ödemelerinden TC numaranı girerek ödeyebilirsin, ustüne banka hesabı olmasına gerek yok.

Harç ücretini yatırmadan geçici belge alamazsın, Nüfustaki işlemlerini halledince 1 hafta 10 gün içinde gelecek olan ehliyetinin yerine geçecek belge, daha bugün yaptım aynı işlemleri, Başvuru sonrası e devletten ehliyet durumunu takip edebiliyorsun kargo vs.

pazartesi verirler sertifikayı hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı