Geçmişte korsan oyun kullanılan sisteme format atılmalı mı?

Efsane2512

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
No.1 - Koyu Siyah
03:00 ────────────● ∞
⇆ㅤ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ↻
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
20 MB/s 1TB HDD(evet çok yavaş)
Ekran kartı
GT 430 2GB 128 bit
İşlemci
i5 - 2400 3.10GHZ 4 çekirdek
Arkadaşlar 2 yıl önce falan oyunları hep crack indiriyordum, bu yüzden bilgisayarın temiz olmadığını düşünüyorum. Bilgisayara format atsam PC hızlanır mı? Ve bazı dosyaları silmek istemiyorum. Format esnasında " bunları silme "diye bir tuş var mı? Ya da sadece sıfırlasam dosyalar gider mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yedeklemen gerekir o dosyaları

Ya blader bir şey olmaz çok Extreme virüs yoksa uğraşma bile ya da içim rahat etmiyor dersen git o dosyaları flash a kaydet ama safe dosyalar oldundan emin ol sonrasında at formatını.

Yani korsan indirmesen bile belli bir süre geçmiş bilgisayara format her zaman iyi olur. Güvenlik dışında 2 yıl boyunca format atılmamış atmanı öneririm. Zaten virüs olayı olsaydı bilgisayarda yavaşlık veya hatalar gibi durumlardan dolayı şüphe etmeye başlayabilirdin. Format atmanı öneririm. Format konusunda ise eğer depolama biriminiz tek değil de kişisel dosyalarınız farklı depolama birimindeyse onu biçimlendirmeyip silmemek mümkün. Sadece C birimini silmeniz işletim sistemi açısından yeterli olur. Ancak size tavsiyem bütün diski biçimlendirmeniz olacaktır. Sıfırlama işlemi yapmayın zaten format kadar güvenilir ve performanslı bir işlem değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…