Çözüldü Geeky GK61 ESC tuşuna basınca " yazıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meteh4nnn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B550M-K | R7 5700X | GigaByte 3060 12 GB | GSKILL 4000 MHz DDR4 32x2 | 3500-2100 MBs 1 TB Kingston M2 SSD
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. Geeky GK61 aldım. Alman düzen ( qwertz ) ESC tuşuna basınca ' " ' karakterini yazıyor. FN + ESC yapınca ESC yapmış oluyor. Driver üzerinden bayağı uğraştım çözemedim. ESC'ye FN tuşu ile basmak istemiyorum. Nasıl ayarlayacağım? Mouse imlecinin üstünde 2 adet alt alta ESC yazıyor. Üstteki olan FN'siz. Alttaki FN'li. Aslında program da FN'siz olarak gösteriyor yani problem olmaması lazım. Ama öyle gözükmesine rağmen ' " ' yazmaya devam ediyor. Konu başlığı ve yazılar çok garip anlaması zor farkındayım. Affınıza sığınıyorum. Bir de klavyenin altında kaldırma parçaları yok. Speed yellow switch kullanıyorum bu yüzden çok hızlı tuşa basıyor. Oyun oynarken sürekli yanlışlıkla Space'e basıyorum karakter zıplıyor. Bu parçayı satın alabilir miyim? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-09-12 22-07-51.png
    609,1 KB · Görüntüleme: 110
Çözüm
@MuratTheFounder @N1cht Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Bu konuyu gören sonraki kişilerde bilgilenir diye düşünüyorum. Gezginler üzerinden KeyTweak uygulamasını indirdim. 110 numaralı tuşa basıp Disable Key tuşuna bastım ve Apply tuşuna basarak yeniden başlattım bilgisayarı. PC açılınca tekrardan uygulamayı açtım ve 1 numaralı tuşa bastım. Choose New Remapping bölümünden ESC tuşunu seçtim. Hemen sağındaki Remap Key tuşuna bastım. Apply tuşuna bastım. PC yeniden başlattım ve sorun çözüldü. Uygulamanın son durumda, paylaşacağım ekran görüntüsündeki gibi gözükmesi gerekir.
@MuratTheFounder @N1cht Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Bu konuyu gören sonraki kişilerde bilgilenir diye düşünüyorum. Gezginler üzerinden KeyTweak uygulamasını indirdim. 110 numaralı tuşa basıp Disable Key tuşuna bastım ve Apply tuşuna basarak yeniden başlattım bilgisayarı. PC açılınca tekrardan uygulamayı açtım ve 1 numaralı tuşa bastım. Choose New Remapping bölümünden ESC tuşunu seçtim. Hemen sağındaki Remap Key tuşuna bastım. Apply tuşuna bastım. PC yeniden başlattım ve sorun çözüldü. Uygulamanın son durumda, paylaşacağım ekran görüntüsündeki gibi gözükmesi gerekir.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-09-13 at 18.05.17.jpeg
    174,2 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hayırlı olsun hocam.

Teşekkür ederim usta bende bu konudan muzdariptim.

metehan kankam hayırlı günler bende dün klavyeyi teslim aldım fakat yazılımına ulaşamıyorum geeky ın sitesi bakımdamı ne gitmişmi ne anlamadım yazılımını bana yollama şansın varmı bir arkadaşda bu sorunda yardımcı olursan çok güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…