GeForce 8400M GT Overlock sonrası siyah ekran sorunu

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ekran kartıma 301.42 sürücüsünü yükledim. Overclock için de NVIDIA System Tools with ESA Support'u yükledim. Ama Nvidia Contral Panel`den Overclock yapıp kaydedince ekran simsiyah oluyor. Hiç bir şey yapılmıyor. Restart yapmak zorunda kalıyorum.

Sonuçta da overclock olmuyor. Riva Turner'ı da denemiştim. Riva Turner da ise değerler degişiyor fakat GPU-Z'den bakınca hiçbir şeyin değişmedigi anlaşılıyor.

Kod:
Operating System: Windows 7 Home Premium, 32-bit (Service Pack 1)
DirectX version: 11.0 
GPU processor:  GeForce 8400M GT
Driver version:  301.42
DirectX support: 10
CUDA Cores:  16 
Core clock:  450 MHz 
Shader clock:  900 MHz
Memory clock:  602 MHz (1204 MHz data rate) 
Memory interface: 128-bit 
Total available graphics memory: 1535 MB
Dedicated video memory: 256 MB GDDR3
System video memory: 0 MB
Shared system memory: 1279 MB
Video BIOS version: 60.86.45.00.41
IRQ:   16
Bus:   PCI Express x16

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ekran kartın mobil bir ekran kartı ve OC için hiç uygun değil. İkincisi ise NVIDIA System Tools with ESA Support çok eski bir yazılım ve hem var olan sürücüyü desteklemeyecektir hem de mobil kartlarını OC yapmaya müsade etmeyecektir. Riva Tuner da aynı şekilde.

Kartı OC etmek için BIOS'unu okumalı ve BIOS dosyasını düzenleyip tekrar geri yazmalsın. Fakat sana tavsiyem, mobil ekran kartını overlcock etmeye hiç kalkışma. İlla da uğraşacağım dersen şu program bir gözat:

Overclock and Manage Nvidia's GPU's speed - Graphic Card Performance, When Needed - Nv GPU Pro

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…