GeForce 840M Win 10 ile çok kasıyor

Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Mevcut sistem: CPU: AMD Ryzen 5 3500X / GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB / RAM: 16 GB (2x8) (DDR4) (3200 MHz) (XMP) / Anakart: Gigabyte B450M S2H
Meslek
SMMM Stajyer
Laptopu ilk aldığımız zaman Win 10 kuruluydu. Sonra başka formatlar attım ama ne zaman tekrar Win 10 kurmayı denesem acayip kasıyor. Oyunlarda FPS düşüklüğü yaşıyorum ve masaüstünde takılırken bile donmalar oluyor. YouTube açıkken bile kasıyor.

NVIDIA GeForce 840M 2 GB
6 GB RAM
I5-4120U 1.7 GHz işlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı GPU mevcut fakat herhangi bir kasma yok. Korsan yazılım kullandınız mı? Virüs girmiş olabilir.

HDD ile ilgili bir sorun olabilir.HDD'niz kaç RPM ?

İşlemci i3 öncelikle. İntel'in açıkları yamandıktan sonra güçsüz işlemciler iyice can çekişir oldu diye düşünüyorum. Ancak youtube'da kasması normal değil elbette.

Microsoft da son blog yazılarından birinde [3] güncellemeler sonrası performans kaybının ciddiyetini kabul etti. Söz konusu yazı performans düşüşünü şöyle özetliyor:
- Windows 10 altında 2016’da veya sonrasında üretilen işlemcilerle tek basamaklı yüzdelerdeki ihmal edilebilir yavaşlama. Çoğu kullanıcının bu yavaşlamayı fark etmesini beklemiyoruz.
- Windows 10 altında 2015’te veya öncesinde üretilen işlemcilerde bazı testler daha fazla yavaşlamaya işaret ediyor. Bazı kullanıcılar bu yavaşlamanın farkına varacaktır.
- Windows7 ve 8 ile 2015’te veya öncesinde üretilen işlemcilerle çoğu kullanıcı yavaşlamayı hissedecektir.
- Windows Server sürümü tüm işlemcilerde özellikle de IO işlemleri yoğunluklu uygulamalarda yamanın uygulanması dikkate değer bir performans düşüşüne yol açacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…