Geforce Experince kayıt alırken kendi kendine kesiliyor

raxed

Picopat
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
294
Oyunda iken kayıtlarımı geforce experince den alıyorum fakat kayıt açıp oyundayken kayıdın 10. 15. dakikası gibi kayıt kendi kendine kapanıyor ve bilgisiyarı yeniden başlatmadan açılmıyor. Bu durum format attığımdan beri var. Formattan önce böyle değildi. Tüm sürücüler güncel sürücülerde bir sorun yok.
 
İyi forumlar diliyorum, aşağıdaki adımları takip ederseniz sevinirim. Eğer bu şekilde olmaz ise Experience ayarlarından ekteki görselde bulunan sınırlandırmayı yükseltirseniz sorununuz çözülür diye umuyorum.
  1. Güç yönetimi ayarlarını kontrol edin: Bilgisayarınızın güç yönetimi ayarları, kayıt sırasında bileşenlerin yanıt vermesini etkileyebilir. "güç ve uyku ayarları"nı kontrol edin ve en yüksek performans ayarlarını seçin.
  2. Sıcaklık sorunlarını kontrol edin: Bilgisayarınızın aşırı ısınması kayıt sırasında kapanmalara neden olabilir? İşlemci ve grafik kartı sıcaklıklarını izlemek için üçüncü taraf bir yazılım kullanabilir veya BIOS/UEFI ayarlarından ilgili sıcaklık sensörlerini kontrol edebilirsiniz. Gerekirse fan hızlarını artırabilir veya soğutma sisteminizi temizleyebilirsiniz.
  3. Yazılım çakışmalarını önleyin: Kayıt sırasında diğer yazılımlarla çakışmalar meydana gelebilir. Antivirüs yazılımınızın oyun kaydını engelleyebileceğini veya başka bir uygulamanın sistem kaynaklarını tüketebileceğini düşünün. GeForce Experience'in aynı anda başka bir kayıt yazılımıyla çakışması da mümkündür. Bu tür yazılımları devre dışı bırakarak veya kaldırarak sorunu çözmeyi deneyin.
  4. Oyun ayarlarını düşürün: Yüksek oyun ayarları, sisteminizi aşırı yükleyebilir ve kayıt sırasında sorunlara neden olabilir? Oyun ayarlarını düşürerek veya V-Sync gibi özellikleri etkinleştirerek kayıt sırasında daha istikrarlı bir performans elde edebilirsiniz.
  5. Ekran kartı sürücülerini temiz kurulum yapın: Ekran kartı sürücülerinin bir soruna neden olabileceğini unutmayın. Ekran kartı üreticisinin web sitesinden en son sürücüleri indirin ve "temiz kurulum" seçeneğini seçerek mevcut sürücüyü kaldırıp yeniden yükleyin.
  6. İşletim sistemini güncelleyin: Güncel olmayan bir işletim sistemi de sorunlara neden olabilir? Windows Update veya ilgili işletim sisteminin güncelleme yöneticisini kullanarak en son güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.
 

Dosya Ekleri

  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    3,2 KB · Görüntüleme: 74
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    13,5 KB · Görüntüleme: 75

Yeni konular

Geri
Yukarı