GeForce GTX980 sistem

• Konuyu başlatan OuzK.
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.528

OuzK.

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam, moderatörler tarafından taşınırsa sevinirim. Toplamayı düşündüğüm bir sistem var. İleri düzey bi oyuncuyum ve daha da ilerletmeyi düşünüyorum. Bir sistem toplamayı düşünüyorum. Yan ekipmanları vs herşeyi yazacağım. Performans açısından sizlerce nasıl olacağını düşündüğünüzü merak ediyorum. Değer mi? Değmez mi, olumlu olumsuz her yoruma, yönlendirilmeye açığım.

Ekran Kartı : MSI Nvidia GeForce GTX980 4GB 256Bit GDDR5
Anakart : MSI Z170A Gaming M7 3400Mhz (OC) DDR4
İşlemci : İntel Skylake Core i7 6700K 4,0GHz
Bellekler : HyperX Predator 4x4 16 GB 2400MHz DDR4
SSD : Samsung 850 EVO 250GB
HDD : Seagate HDD 4TB
PSU : Highpower Astro Lite 750w 80Plus Gold 62,5A 12V
Soğutma: SilverStone Tundra TD-02E
Ses kartı : Asus ROG Xonar Phoebus 7.1 PCI-E
Kasa : Dark Scorpion (DKCHSCORPION)
Monitor : ASUS VG248QE 24" 1ms Full HD Led
Klavye : Logitech g910 Orion Spark
Mouse : Logitech G502
Kulaklık : Logitech G35

Evet arkadaşlar sistem bu, yorumlarınızı bekliyorum. Yorumlarınız dahilinde toplayacağım

Sizi bilmem ama bence anakarta o kadar para verilmemeli. Msi gaming m3 tercih edilebilir. Gaming anakartlar da ses kartı var. Eğer beğenmessen sonradan alırsın. O kasa olmamis cooler master, zalman veya corsair iyi bir seçim olur. PSU'yu corsair, zalman veya cooler masterin 750 80 plus bronz yeterli olur. Böylece paranız cebinize kalacak veya kalan parayı ekran kartına yatırıp GTX 980 ti yapabilirsin.

Hocam hdd'yi wd öneririm kasa konusunda da corsair ya da cooler master tercih etmelisin kanımca ram seçimini de corsairden yana yap ekipman zaten başlı başına yanlış logitech ve razer dönemi bitti , asus ve corsair gibi markalar günışığına çıkyıor g502'yi alma Asus ROG Gladius al (ikisini de kullandım ve gladiusu hala kullanmaktayım ) klavye tercihini corsair k70 RGB den yana kullan zira orion sparkı pek önermem eğer klavye Türkiye'den alınacaksa asus strix modelini al kulaklıkta da strix dsp

Razer dönemi nereye bitti yahu ? Çok keskin ifadeler. Özellikle Türkiye'de büyük bir alıcı kitlesi var logitech'in.
Ayrıca anakarta o kadar para verilmez diyip düşük kalite önerenleri de anlamıyorum. Anakart önemlidir. Pcı veriyolları, ses yonga setleri. desteklediği kulaklık ohm seviyeleri. bass boostlar. vs vs. mesela bakarsan
asus z170deluxe ve z170 pro gaming arasında ne fark var ki diyebilirsin ama HDMI 2.0 çıkışından tutta. birisi 300ohm kulaklığa kadar destekliyor birisi 600 ohm vs . en küçük ayrıntılar bile önemli bence.
MSI m7 gayet güzel. Ancak ve ancak bütçe yetmiyorsa ekran kartı için falan düşürülebilir tabi anakart. O konu da katılıyorum. Son model anakart alıp düşük bir ekran kartı almak ilginç olur.
Bu arada takım halinde logitech ekipman almayın iyice araştırın derim. Benim en çok duyduğum razer deathadder ve steelseries rival FPS için öneriliyor. İkisini de kullanmadım uzun yıllardır logitech g9'um var, logitech'le de sıkıntı yaşamadım ama 2. 3. senede yan tuşları vs iptal oldu bozuldu.
MMo içinse razer naga iyidir..

Ekran kartı konusunda GTx 980ti sığdırılabiliyorsa iyi olur, bütçeyi öğrenmek lazım tabi.

Razer dönemi nereye bitti yahu ? Çok keskin ifadeler. Özellikle Türkiye'de büyük bir alıcı kitlesi var logitech'in.
Ayrıca anakarta o kadar para verilmez diyip düşük kalite önerenleri de anlamıyorum. Anakart önemlidir. Pcı veriyolları, ses yonga setleri. desteklediği kulaklık ohm seviyeleri. bass boostlar. vs vs. mesela bakarsan
asus z170deluxe ve z170 pro gaming arasında ne fark var ki diyebilirsin ama HDMI 2.0 çıkışından tutta. birisi 300ohm kulaklığa kadar destekliyor birisi 600 ohm vs . en küçük ayrıntılar bile önemli bence.
MSI m7 gayet güzel. Ancak ve ancak bütçe yetmiyorsa ekran kartı için falan düşürülebilir tabi anakart. O konu da katılıyorum. Son model anakart alıp düşük bir ekran kartı almak ilginç olur.
Bu arada takım halinde logitech ekipman almayın iyice araştırın derim. Benim en çok duyduğum razer deathadder ve steelseries rival FPS için öneriliyor. İkisini de kullanmadım uzun yıllardır logitech g9'um var, logitech'le de sıkıntı yaşamadım ama 2. 3. senede yan tuşları vs iptal oldu bozuldu.
MMo içinse razer naga iyidir..
anakarttaki görüşleriniz doğru ancak razer hakkında aynı şeyleri söyleyeme Türkiye'de cidden yüksek rakamlı bit alıcı kitlesine sahip, perki yurtdışında mmo için geliştirilen m95 çok daha ergonomik ve pratik bir kullanıma sahip o önerdiğiniz rival ve deathadderın karışımı gibi bir şey gladius ve malzeme kalitesi olarak çok daha üstün razer eski kalitesine geri dönmediği sürece alınmaz bunun en basit örneğiyse lisanslı cherry mx switchleri bırakıp çakma kailhe geçmesidir.
Ekran kartı konusunda GTx 980ti sığdırılabiliyorsa iyi olur, bütçeyi öğrenmek lazım tabi.

Anakarttaki görüşleriniz doğru ancak razer hakkında aynı şeyleri söyleyeme Türkiye'de cidden yüksek rakamlı bit alıcı kitlesine sahip, perki yurtdışında mmo için geliştirilen m95 çok daha ergonomik ve pratik bir kullanıma sahip o önerdiğiniz rival ve deathadderın karışımı gibi bir şey gladius ve malzeme kalitesi olarak çok daha üstün razer eski kalitesine geri dönmediği sürece alınmaz bunun en basit örneğiyse lisanslı cherry mx switchleri bırakıp çakma kailhe geçmesidir.

Anakarttaki görüşleriniz doğru ancak razer hakkında aynı şeyleri söyleyeme Türkiye'de cidden yüksek rakamlı bit alıcı kitlesine sahip, perki yurtdışında mmo için geliştirilen m95 çok daha ergonomik ve pratik bir kullanıma sahip o önerdiğiniz rival ve deathadderın karışımı gibi bir şey gladius ve malzeme kalitesi olarak çok daha üstün razer eski kalitesine geri dönmediği sürece alınmaz bunun en basit örneğiyse lisanslı cherry mx switchleri bırakıp çakma kailhe geçmesidir.

Haklısınız o konu da. Ancak corsair ekipmanlı birini de görmek güç. Yani razer ve logitech bitti diyince şey yaptım :). Oyuncu mouse'u araştırıyım dediğim zaman insanlar özellikle rival'i yazmış. Benim hiçbir fikrim yok açıkcası. Ben rival almam da açıkcası. basit görünüyor gözüme. Asus rog gladius'u siz kullanıyorsanız ve memnunsanız sizi dinlemek lazım :)

Hocam bütçe olarak 12.000 Tl'yi gözden çıkarttım. Dediğim gibi bu fiyatları sadece hepsiburada üzerinden alarak hesapladığımda herşey 11.430 Tl gibi bir fiyat aldı. Ekipman olarak logitech'ten vazgeçebileceğimi zannetmiyorum, çünkü gerçekten çok uzun yıllardır logitechin gamer ürünlerini kullandım, hepsinden gayet memnun kaldım. Ses kartını sadece alacağım kulaklık 7.1 desteklediği için alacağım aslında. Counter-Strike GO'yu çok çok fazla severek oynuyorum. Şu anda g230 kulaklığım var bununla bile çok ince sesleri alabiliyorum. Niyetim çok çok daha küçük sesleri alıp avantaj kazanmak. Monitör olarak 144Hz, 1ms olan bir çok monitörü alabilirim. Bu sistemde esas amacım ultra oyun performansı almak. Günümün büyük bir kısmı oyun üzerinde geçiyor bundan iyice keyif almak istiyorum yani. Logitech'ten şaşarsam bir tek mousede şaşarım. Tam markasını hatırlamadım ama pro oyuncu mousesi vardı içinde elin terlemesini önlemek için küçük bir fan takmışlar metal bir mouse. Onu alternatif olarak düşünebilirim. Kasa ve psu'yu fazla bilmediğim için sıradan bakındım ama alternatifleri ile değiştirdiğimde maximum 200-300 tl gibi birşey oynar arada. Onun için coolermaster tercihim olabilir. Farklı sitelerden daha ucuza denk getirebilirsem 2x 980 veya 2x 980ti bile yapabilirim. o konu tamamen dolara ve indirime bağlı :)

Haklısınız o konu da. Ancak corsair ekipmanlı birini de görmek güç. Yani razer ve logitech bitti diyince şey yaptım :). Oyuncu mouse'u araştırıyım dediğim zaman insanlar özellikle rival'i yazmış. Benim hiçbir fikrim yok açıkcası. Ben rival almam da açıkcası. basit görünüyor gözüme. Asus rog gladius'u siz kullanıyorsanız ve memnunsanız sizi dinlemek lazım :)

Hocam corsair maalesef Türkiye'ye gelmiyor (inventus gibi sditelerda nadiren bulunuyor):) şu yurtiçinde rival önerip duruyorlar ama sağ taraftaki göçük tam bir fiyasko ve yeterli bir malzeme kalitesine sahip değil maalesef.Gladius ikisinin de karışımı :) (deathadder ve rival) ve de el terletmeyen yüzeyi,oyuncu ruhunu yansıtan bir tasarıma sahip, iri duruşu ve yandaki malzeme kalitesi gerçekten müthişötesi @OuzK. hocam kesinlikle logitech takıntısından vazgeçmelisiniz bütçeniz yükseldiyse strix 7.1 tercih ediniz çevresel konumlandırılmış basslar gerçek anlamda 7.1 hissiyatını yaşamanızı sağlıyor ayrıca 60mm manyetik driverlara sahip başka bir kulaklık bulamazsınız bütçeniz o denli artmışken bir tane 980ti iyi gider. Saygılar.

@Utku Budak , hocam zaten aklımdan geçmedi değil. Razer kraken 7.1 düşündüm bi ara ama strix iyi bi seçim olabilir. Sonuçta ikisi de asus, birbirleriyle optimize çalışırlar diye düşünüyorum. Bakalım işte şu doların fiyatı 4 liraya ulaşmadan hakim bey yollarsa parayı toplayacağım aklımdaki sistemi, sonrasında artık yıllar sonra 1000li serilerden bi ekran kartı takar i9u da yerleştiririm :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı