GeForce NOW düşük bandwith kullanımı

milkomeda

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar. Benzer birçok konunun olduğunun farkındayım ve büyük çoğunluğunu da okudum fakat maalesef herhangi bir çözüme ulaşabilmiş değilim.

Öncelikle TurkNet kullanıyorum, stabil 35Mbps hıza sahibim ve Ethernet kablosu ile bağlanıyorum. Frankfurt'taki bir sunucu üzerinden hız testi yapınca 28 Mbps download, 6 Mbps upload ve 65 ping sonucuna ulaşıyorum. Testi şu adresten yapıyorum: Linode Speedtest

Problemim şu; GeForce NOW uygulaması, play.geforcenow.com web adresine kıyasla çok daha az network kullanıyor, buna bağlı olarak sürekli sarı uyarı veriyor ve bulanıklaşıyor. Tarayıcıdan devam et diyebilirsiniz fakat tarayıcı üzeriden sürekli bir takılma oluyor. Sarı network uyarısı veya bulanıklaşma yok sadece anlık takılmalar oluyor. Sanırsam laptopumun yetersizliğinden kaynaklı.

Örnek olması açısından hem GeForce NOW hem de tarayıcı üzerinden aldığım sonuçları paylaşacağım.
GeForce NOW App:
resim_2021-03-11_122546.png

play.geforcenow.com:
resim_2021-03-11_122956.png

İlk resimde kullanılan ağ sanırsam "bitrate" kısmında gözüküyor.
Sabitken resimdeki gibi 4-5 oluyor harekete geçince en fazla 13-14'e kadar çıkıyor.
İkinci resimde ise "r" kısmı kullanılan ağı gösteriyor galiba. Sabitken 4-5 değil 12-13 civarı dolaşıyor ve hareket halindeyken 20'leri geçiyor.
Kullanılan ağı görev yöneticisinden de kontrol ediyorum ve benzer sonuçlar çıkıyor.
Her iki uygulamada da aynı ayarları kullanıyorum.

Ayarlar:
resim_2021-03-11_123548.png

Ayrıca GeForce NOW uygulamasının ağ testi de düzgün sonuçlar vermiyor.
Test sonucları:
resim_2021-03-11_123830.png

Bariz bir şekilde GeForce NOW uygulamasında bir problem var ve ne yaparsam yapayım çözemedim.
NVIDIA ile iletişime geçtim bana 49003, 49004, 49005, 49006 nolu portları açmam söylendi fakat bunun için galiba statik IP satın almam gerekiyor.

TurkNet ile de iletişime geçtim fakat pek umutlu değilim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı