GeForce Now düşük hız

Fotoda görebileceğiniz gibi 70 küsur MB/s download 7 küsur MB/s de uploadlı bir internetim var ki bu testi yaparken yan sekmede Technopat sitesi, arka planda Steam ve GeForce Now açık. Yani normalde 80 Mb/s hızım var. Şimdi GeForce Now indirdim, 1 saatlik sürümünü bir deneyeyim dedim güzelse satın alırım diye. Halİhazırda güçlü bir sistemim var ama ekran kartım 5700XT yani Ray Tracing çekirdekleri yok. Aynı oyunu(Metro Exodus) bir RTX on(GeForce Now) vs RTX off(kendi sistemim) oynayayım dedim Cyberpunk 2077 çıkmadan. Ona göre belki çok fark ediyorsa Cyberpunk'ı da GeForce Now'dan oynarım dedim.

Girdim GeForce Now'a Steam hesabımı bağladım. Metro Exodus'u açayım dedi, bir baktım 15MB/s hız ölçtü. 10 pixelde 30 FPS oynarsın anca gibi bir uyarı verdi. Çıktım, internetimi ölçtüm. 80MB/s GeForce Now'a dönüyorum, tekrar ölçüyorum 15MB/s. Sonra internette bir araştırdım, zaten çok fazla insanın bu konudan şikayetçi olduğunu gördüm. Sonra İngilizce ve Almanca olarak araştırdım. Yurt dışında da aynı sorundan muzdarip binlerce insan forumları şikayetlerle doldurmuş resmen. Şimdi ya koskoca NVIDIA'nın 5-10 tane adam akılı server kuramadığına inanacağız ya da halihazırda kendisi bir donanım satıcısı olduğu için insanları bu tarz streaming servislerinden soğutma amacında olduğuna veya 3.seçenek benim bilmediğim başka bir olay var. Gerçek nedeni bilen biri varsa lütfen paylaşsın. Şimdi bir de uyarı yapayım bu streaming servisi için zaten oyunu ayrıca satın alıyorsunuz(Steam, Epic) üstüne yüksek hızlı bir internette satın alıyorsunuz sonra GeForce Now'a 1 yıl için 500 lirayı da ateşliyorsunuz(ben vermedim) arkadaşlar sonuç: 10 pixel 30 FPS olabilir dikkat edin.

Dosya Ekleri

• 1606852897990.png
    418,3 KB · Görüntüleme: 79
Özel ayarlardan hızı 50 Mbps'ye çekip 1920X1080 60 FPS yaparsan bir sorun kalmıyor. Benim de 80 Mbps downloadım var fakat 12 Mbps gösteriyor. GeForce Now'ın Türkiye serveri olmadığı için böyle. Dediğim şeyi yaparsanız sorun düzeliyor.

Bende de saçma sapan değerler çıkıyor fakat oyun içinde bir pikselleşme vs. olmuyor normal oynatıyor. Program bayağıdır böyle zaten, nvidia daha düzeltmiş değil belki yakın zamanda düzeltilir.

Aynı şey bende de var. Benimle aynı hızı alan arkadaşlarım çok rahat oynuyor ama ben 33 ile çamur gibi oynuyorum. Bu sorunu yaşayan yabancılar da var. Çözümünü bulamadım. Paket kaybı değerlerim de yerlerde.

Buna benzer 2 tane daha konu cevapladık son 3 günde buradaki arkadaşlarla.
Geforce Now'un hız testinde sıkıntı var, değerleri yanlış gösteriyor.
Oyunda sizin asıl değerleriniz baz alınıyor, testteki değerler değil.
Buna rağmen hala bağlantıda sıkıntı varsa internetiniz kötüdür.

Ek: Ctrl+Alt+F6 yaptığınızda karşınıza çıkan ekrandaki "rtd" değeri bağlandığınız sunucudaki ping değerinizle uyumluysa sıkıntı yok demektir.

Ek 2: Bu durum sadece Türkiye'den bağlananlarda da değil ABD'deki oyuncularda da ortaya çıkabiliyor. Bize has değil yani.

Son düzenleme:
Evet yaptım şimdide "there was a problem connecting to geforce now" hatası veriyor hemen altında da check servers var bakıyorum bütün serverlar operational. İnternetime bakıyorum sorun yok. Log out/in yapıyorum aynı. Ayarları resetliyorum aynı. PCyi açıp kapatıyorum aynı. Geforce nowu silip yüklüyorum aynı. En son internette hatayı aratıyorum ve yine yurtdışındaki insanlardan bu konuda yüzlerce şikayet var. Şaşırmadım.

Hiç öyle bir hatayla karşılaşmadım. GeForce Now Founders Edition kullanıyorum, gayet memnunum. Her oyunu en yüksek çözünürlüklerde 150-200 FPS'de oynayabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…