Geforce NOW'da kendi GPU'muz ile DLSS açılabilir mi?

Klagold

Decapat
Daha fazla  
Selam. Bende GTX 1660S var. Ray Tracing deneyimlemek için GF NOW deneyeceğim fakat net hızım yeterli gelmeyecek büyük ihtimalle. Şunu merak ettiğim için yazıyorum:

Ayarlarda AI-enhanced seçeneği var. NVIDIA diyor ki RTX 30 series, RTX 20 series, GTX 16 series, GTX 1080 Ti, GTX 1080 kartlardan/serilerden birine sahipsen, kendi donanımını upscale olarak kullanabilirsin. Yani hem kendi bilgisayarımdaki GPU'yu kullanacağım hem de merkezdeki bilgisayarı kullanacağım. Ama kendi GPU'mu yapay zekâ ile upscale etmek için kullanacağım tamamen, DLSS yani.

Şimdi, burada aklıma şu sorular geliyor;
-GTX kartlarda tensor çekirdeği yok. Bunu nasıl yapabiliyor? Tüm GPU'yu buna çalıştırtarak mı üstesinden gelebiliyor?
-Bunu yaparsam, indireceğim data daha mı az olacak? Yani internet gereksinimi, işlemin yarısını benim bilgisayarım yapacağı için daha mı düşecek?
-(Konu dışı soru) satın almadan önce yarım saatlik trial açacağım yanda, sıra bekliyorum. RTX özelliklerini kullanmak için hesabı yükseltebileceğim yazıyor sırada iken. Şu anda portal RTX oyununu açmak üzere sıradayım. Satın aldığımdaki portal RTX ile trailda deneyimleyeceğim portal RTX farklı mı olacak?

-GTX kartlarda tensor çekirdeği yok. Bunu nasıl yapabiliyor? Tüm GPU'yu buna çalıştırtarak mı üstesinden gelebiliyor?
Super Sampling için Tensor çekirdeği şart değil. Tensor çekirdeklerinin amacı, 3 boyutlu görüntü işlenirken ışın izleme, yapay zeka gibi etkenleri sırtlanması, böylece kartın kas gücünü kaybetmemesi amaçlanıyor.

O liste de, bu kartlar bir videoya uygulanacak Super Sampling işlemini rahatlıkla eş zamanlı olarak gerçekleştirebiliyor demek oluyor.

Konuda bir algı yanlışlığı var. Geforce Now'un "Resolution Scaling" çözümü DLSS değil. Ekran görüntüsünü attığınız linkte bir soru cevap mevcut:
Buradaki "resolution scaling" çözümünün amacı yayın çözünürlüğüyle monitörün çözünürlüğünü eşlemek. Monitör çözünürlüğü ile Geforce Now çözünürlüğü aynıysa "scaling" yapılmaz çünkü gerekli değildir. Örneğin internetiniz 1080p yayını kaldırmadığı için 720p yayın aldığınız ve monitörünüzün 1080p olduğu bir durumda size Geforce Now'dan gelen yayın 1080p olarak şekilde ölçeklendirilir.

Daha fazla bilgi için dokümanı okuyabilirsiniz.

Anladım. Bana gelen "görüntüyü" upscale ediyor yani, oyun sistematiğinde herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Bunun tersi, yani stream yaparken base canvas 1080p görüntüyü 720p stream olarak verdiğimizde OBS'ten seçtiğimiz Lanchoz, Bicube seçenekleri gibi downscale seçeneği benzeri birşey sanırım. Comparison videolarında bayağı fark hissediliyor. Ben 720p seçeneği ile açıp kendi gpum ile 1080p'ye upscale edebilir ve bağlantı gereksinimini minimuma indirebilirim yani. Aslında yine bir nevi DLSS "gibi" çalışmış oluyor bu özellik. Fakat ismi neden "AI enhanced" o halde?

Ayrıca RTX kartlar ile gelen RTX VSR teknolojisini bu şekilde çok rahat benzeri işlemle gtx kartlara da kullandırtabilirler o zaman. Neredeyse aynı işlem çünkü burada yapılan ile.

Söylenenlere ek olarak, kendi ekran kartınız ile de RT açabilirsiniz.
Evet fakat sadece açılabiliyor, oynanmıyor. En son 1998 yapımı Half Life 'ın ray tracing modunu denedim, onda da en fazla 30 FPS yakalayabiliyorsun ki o da FSR performance açman gerekiyor.

Hatta kanalımda videosu var, oradan bakabilirsiniz;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…