GeForce RTX 4070 Ti Super ekran kartına uygun işlemci tavsiyesi

arslan_67_67

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bugün Vatan'da çok güzel indirim denk geldi ve başlıktaki ekran kartını aldım. Bilgisayarımın RAM tipi şuanda DDR 4, DDR 5'e yükseltmeyi düşünüyorum. İşlemci konusunda karar veremedim. Mevcut işlemcim Ryzen 5 3600x. Stock soğutucuyu yine kule tiği soğutucu ile değiştirdim. Soğutucu yine sesli çalışıyor. Bu AMD işlemcilerde kronik mi yoksa Intel'in işlemcileri de mi bu şekilde? Daha önce Intel işlemci kullanmadığım için bilgi sahibi değilim. Tavsiye ettiğiniz işlemci var mı?

Güncel, arkadaşlar bütün bileşenleri aldım sadece işlemci kaldı. Ryzen 7 7800x3D ve Ryzen 7 7700X arasındayım. 4070 Ti Super ekran kartı aldım. Sizce hangi işlemciyi almalıyım. 7800x3D bu fiyatı hakı ediyor mu 7700 X ile kıyaslandığında.

Güncel, arkadaşlar bütün bileşenleri aldım sadece işlemci kaldı. Ryzen 7 7800x3D ve Ryzen 7 7700X arasındayım. 4070 Ti Super ekran kartı aldım. Sizce hangi işlemciyi almalıyım. 7800x3D bu fiyatı hakı ediyor mu 7700 X ile kıyaslandığında.

Son düzenleme:
Bende benzer bir arayıştayım. Aslında baktığım işlemci Ryzen 5 7600 idi. Şu anda aynı fiyata Ryzen 7 8700F adında işlemci de var. İkisi arasında kararsız kaldım

Bu arada kartın hangi modelini ne kadar fiyata aldınız özel değilse?

Son düzenleme:

MSI GeForce RTX 4070 Ti Super 16g Ventus 3X OC 16 GB GDDR6X 256bit DLSS 3 ekran kartı​

33.800 TL'ye aldım hocam.

Oyun için düşünüyorsanız düşünmeden 7800x 3D, render için düşünüyorsanız farklı bir işlemciye yönelebilirsiniz.

AMD Ryzen 7 7800x3D aldım. Soğutucu olarak,

Thermaltake water 3.0 360mm ARGB Sync Edition All in One sıvı soğutma sistemi, Cooler Master Masterliquid Core 360l 3x120mm ARGB sıvı soğutma, hangisini tavsiye edersiniz arkadaşlar.​

Çok iyi seçimler, anakartınız E670X ise aynı kasalara sahibiz demektir. edit: Bende Cooler Master var memnunum yük altında bile 60ı geçmiyor.

Son düzenleme:
Çok iyi seçimler, anakartınız E670X ise aynı kasalara sahibiz demektir. edit: Bende Cooler Master var memnunum yük altında bile 60ı geçmiyor.

Anakart olarak b 650 Tomahawk aldım hocam. Bende git gel yaşıyorum hangi soğutucu alsam şeklinde. Çok seçenek ve fiyat farkı var.

Neden Ventus gibi giriş seviye ürünü tercih ettiniz ki? Palit GameRock ve Galax sg var bu bütçede.

Bu ekran kartı ben alırken yüksek fiyattı muhtemelen.

Anakart olarak b 650 Tomahawk aldım hocam. Bende git gel yaşıyorum hangi soğutucu alsam şeklinde. Çok seçenek ve fiyat farkı var.

Bu ekran kartı ben alırken yüksek fiyattı muhtemelen.
Gamerock 11 gündür böyle. Galax sg ise hep bu fiyattaydı.

Bilgisayarı yeni topladım. Bu fişin ne olduğunu anlamadım. Bilgisayar çalışıyor ama bu fiş kafamı kurcaladı. Üstünde bir şey de yazmıyor. Kasaya bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…