Şimdi arkadaşlar aklımda gtx 960 4g , r9 380 veya r9 290 var, aslında r9 290 hepsinden performanslı diye biliyorum ama dx11 olması kafamı karıştırıyor, r9 380in tam dx12 performansı veremeyeceği konuşuluyor gtx 960 380i geçicek falan deniyor o yüzden yeni olmasından dolayı gtx 960 alasım var, ama r9 290 alsam dx12de iyi performans verirmi yani gtx960 seçmediğime değermi beni pişman edermi veye 380 dx12de hepsinden iyi olur mu olmaz mı? Kafam cidden çok karıştı 1 2 aydır neye karar versem geri fikrim değişir oldu bide bu yeni seri çıkınca iyice kafam allak bullak oldu, neyse tavsiyelerinizi bekliyorum yukarıdaki parçalarda karar kıldım değiştirmeyi düşünmüyorum sadece ekran kartı yardımında bulunursanız sevinirim teşekkürler..
Yukarıdakilere karar kıldın tamam ama şunu da bir düşün istersen. Burada kime sorarsan sor tek slot ram yerine çift slot ram tavsiye eder. Şu konu daha faydalı olacaktır : Dual Channel Nedir ? | Technopat Sosyal
Benim tavsiyem bu sen istersen ekran kartını r9 380 2gb veya 4gb olan modelini alabilirsin.
Ayrıca 1-2 sene kullanıcaksan işlemciyi i3 4160 al anakarttan da kıs gtx 970 al ekran kartı daha önemli. Bu da alternatif sistem. Ben işlemciyi değiştircek olsam 1-2 yıl sonra, şimdi bunu alırdım.
Yukarıdakilere karar kıldın tamam ama şunu da bir düşün istersen. Burada kime sorarsan sor tek slot ram yerine çift slot ram tavsiye eder. Şu konu daha faydalı olacaktır : Dual Channel Nedir ? | Technopat Sosyal
Benim tavsiyem bu sen istersen ekran kartını r9 380 2gb veya 4gb olan modelini alabilirsin.
Ayrıca 1-2 sene kullanıcaksan işlemciyi i3 4160 al anakarttan da kıs gtx 970 al ekran kartı daha önemli. Bu da alternatif sistem. Ben işlemciyi değiştircek olsam 1-2 yıl sonra, şimdi bunu alırdım.Eki Görüntüle 89056
h81 almak istemiyorum z97 daha güncel olduğundan dolayı ilerde h81den daha çok z97 işime yarayacak diye düşündüm, önerdiğin i3lü sistem 2700 tutmuş, max 2600e çıkabilirim ama gtx 9604g nin asus modellisini alabilirim kafama yatıyor, olmadı msi alırım teşekkürler
Peki DX12ye geçilince GTX960 R9 380i yakalayacak mı yada geçecek mi? Yoksa 380 hala daha performanslı mı olacak? Gerçi bu sorunun cevabı 29 Temmuz sonrasında gelecek ama bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
Peki DX12ye geçilince GTX960 R9 380i yakalayacak mı yada geçecek mi? Yoksa 380 hala daha performanslı mı olacak? Gerçi bu sorunun cevabı 29 Temmuz sonrasında gelecek ama bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
%10 Performans fakat 3-5 FPS ( bazı oyunlarda GTX 960 daha fazla FPS veriyor ) fark ediyor. R9 380'i geçermi bilinmez fakat daha güncel ve uyumlu olması yetecektir diye düşünüyorum.
%10 Performans fakat 3-5 FPS ( bazı oyunlarda GTX 960 daha fazla FPS veriyor ) fark ediyor. R9 380'i geçermi bilinmez fakat daha güncel ve uyumlu olması yetecektir diye düşünüyorum.