Geleceğe dönük VDSL modem tavsiyesi

Mehmet Demirr

Megapat
Daha fazla  
Son zamanlarda internet hat değerlerimiz çok düştü modemim Türk Telekom'un verdiği eski bir model ondan kaynaklandağını düşünüyorum. Ev iç tesisatını sonra düşünecğeim. Tavsiye edeceğiniz modem nedir?
Aklımda olan TP-Link Archer VR300 ve Keenetic Extra DSL düşünüyorum. Fiyat olarak aralarında bayağı fark var hangisi daha mantıklı?

Keenetic daha iyi olur hocam bence bütçe az ise Archer modellerine bakabilirsiniz.

Son zamanlarda internet hat değerlerimiz çok düştü modemim Türk Telekom'un verdiği eski bir model ondan kaynaklandağını düşünüyorum. Ev iç tesisatını sonra düşünecğeim. Tavsiye edeceğiniz modem nedir?
Aklımda olan TP-Link Archer VR300 ve Keenetic Extra DSL düşünüyorum. Fiyat olarak aralarında bayağı fark var hangisi daha mantıklı?

Eğer hat ile ilgili problemlerin varsa xDSL chipi MediaTek olan modemleri tercih etme Türkiye'deki saha dolapları ile pek uyumlu değiller o yüzden düşük hat değerleri ve stabilizasyon sorunları yaşayabilirsin onun yerine 2.el temiz triductor VSPM310 chipsetli HG658 V2 alıp onu köprü moduna alıp yanına Xiaomi AX3000T router alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin böyle bir sistem yaklaşık 2000 TL'ye patlar ve geleceğe yöneliktir ayrıca bunun muadili tek cihaz hopper DSL'dir ve o cihaz hem MediaTek xDSL chipsetli hem de 4000 TL fiyatı var.

Son düzenleme:
Eğer hat ile ilgili problemlerin varsa xDSL chipi MediaTek olan modemleri tercih etme Türkiye'deki saha dolapları ile pek uyumlu değiller o yüzden düşük hat değerleri ve stabilizasyon sorunları yaşayabilirsin onun yerine 2.el temiz triductor VSPM310 chipsetli HG658 V2 alıp onu köprü oduna alıp yanına Xiaomi AX3000T router alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin böyle bir siatem yaklaşık 2000 TL'ye patlar ve geleceğe yönwliktir ayrıca bunun muadili tek cihaz hopper DSL'dir ve o cihaz hem MediaTek xDSL chipsetli hem de 4000 TL fiyatı var.
Dediğiniz uygulamaları pek yapabileceğimi düşünmüyorum şuanda. Hat ile ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü hem maksimum veri kapasitemiz aşırı düşüş yaşadı ve sık sık hız problemleri oluyor. Önce modem değişikliği yapmayı düşünüyorum sonra da ev iç tesisatı ile ilgilenmeyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı