Geleceğe Yönelik i3 8100 veya Ryzen 3 1300X Sistem Toplama

4422

Hectopat
Ben GTX 1050 TI ya da GTX 1060 almayı düşünüyorum. Hangi işlemciyi alırsam, gelecekte daha iyi bir işlemci alabilirim. Soketler malum. Bu işlemciler darboğaz yapmaz değil mi? Soket durumu ve ileriye yönelik yükseltme imkanı düşünüldüğünde, hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen3 1300X işlemci ile hız aşırtması yani overclock yapabilirsin. Overclock yapmaz isen Intel tercihim olurdu.

Hangi işlemciyi alırsam, gelecekte daha iyi bir işlemci alabilirim.

Sorunuz galiba "Hangi anakartı alırsam ileride daha iyi bir işlemciye yükseltebilirim?" olacaktı. Bu durumda AM4 soketine AMD 2020'ye kadar destek sözü verdiğini göz önünde bulunduracak olursak, X470 anakartları tercih edebilirsiniz.

Eğer sorunuz işlemci üzerineyse bütçenizi arttırıp, AMD'nin 2. nesil işlemcilerinden tercih yapmanızı öneririm, ileride yapacağınız ekran kartı upgradelerinde şansınız, darboğaz konusunda daha fazla olacaktır. Çünkü İntel işlemciler, ne yazık ki f/p ürünü değiller.

Sorduğunuz işlemciler hakkında, yapılan testlerde o ekran kartlarıyla herhangi bir darboğaz görmedim. Son olarak başlıktaki iki işlemci arasından Ryzen 1300X'i öneririm.

Saolv
Eyvallah hocam nasıl soracagımı bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…