Geleceği olan bölüm önerisi

Katılım
4 Mart 2023
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, ilk önce matematik ile aram hiç yok meslek lisesine gitmeyi düşünüyorum. Geleceği parlak parası iyi olan bölümler nedir sizce?
 
Merhaba arkadaşlar, ilk önce matematik ile aram hiç yok meslek lisesine gitmeyi düşünüyorum. Geleceği parlak parası iyi olan bölümler nedir sizce?
Herhangi bir teknik bölümden mezun olan lise mezunu dahi illaki iş bulur alanında yürür. Fakat muhasebe işletme kamu gibi bölümlere yönelimde sınavlara mahkum kalırsınız. Matematik hiç yok demeyin kendinize meslek lisesinden çıkan bir sürü makina mühendisi arkadaşım var. Şahsen ben eşit ağırlık lise mezunu olup ordan 2 yıllık gemi inşaatı önlisan okudum. Sonrası DGS ile makina mühendisliği bitirdim. Herşey sizde bitiyor.
 
Bilişim bölümünü okuyabilirsin. Hem parası iyi, hemde geleceği parlak bir meslek
 
Tabi ki bazı meslekler diğerlerine göre daha parlak olabiliyor ama bundan daha önemlisi siz yapmaya çalıştığınız yada yapacağınız mesleği en iyi şekilde yapar ve öğrenirseniz zaten en parlak kişi olursunuz dolasıyla gün geldiğinde kazandığınız para belki de o çok parlak diye söylenen meslekleri yapanlardan daha çok olabilir. Buna göre seçmek yerine siz ne yapmak istiyorsunuz ? kendinize bir sorun ben neyi yaparsam mutlu olurum.
 
Herhangi bir teknik bölümden mezun olan lise mezunu dahi illaki iş bulur alanında yürür. Fakat muhasebe işletme kamu gibi bölümlere yönelimde sınavlara mahkum kalırsınız. Matematik hiç yok demeyin kendinize meslek lisesinden çıkan bir sürü makina mühendisi arkadaşım var. Şahsen ben eşit ağırlık lise mezunu olup ordan 2 yıllık gemi inşaatı önlisan okudum. Sonrası DGS ile makina mühendisliği bitirdim. Herşey size bakıyor

peki gemi inşaatı 2 yıllık olan iş bulunur mu amelelik hariç (amacım 4 yıllık olmazsa diye diyorum)
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı