Geleceği olan yazılım alanı önerisi

yusfmrdl404

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12100F/RTX3060/16GB/500GB
Meslek
Öğrenci
Uzaktan çalışabilecegim, yüksek maaşlı, geleceği olan, iş bulması zor olmayan ve kısa zamanda öğrenebilecegim bir yazılım alanı arıyorum. Sizce başlayabilecegim en mantıklı bölüm hangisi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zeka, yazılımcılara yeteri kadar taş çıkardı zaten. pek bir gelecek beklenemez bu meslekten

Yapay zeka, yazılımcılara yeteri kadar taş çıkardı zaten. Pek bir gelecek beklenemez bu meslekten.

Peki sizce bu alanda ne gibi mesleklere yonelmek mantikli olur?

Son düzenleme:
Yapay zeka ile alakalı yeni bir yazılım geliştirmek olabilir mesela. Veya ticarete yönelebilirsin.

Yeni bir yazilim gelistirmek icin de bu isi ogrenmek lazim

Çoğu alan halen popüler. Ai ile personel sayısı giderek düşüyor bu bir gerçek. Ama halen çok fazla talep oluyor. Kötü yanı, şirketler aday mühendis veya junior birini almak yerine artık en kötü mid seviye birini almak istiyor. İşini bilen, daha önce tecrübe edinmiş kişileri tercih ediyorlar. Yeni mezunsanız yada yeni yeni sektöre girecekseniz çok geçmiş olsun.

Yapay zeka ticaretin yerini almayacak yani öyle mi?
Hiçbir iş tamamen yok olmayacak ama süreçlerin çoğu AI powered otomasyon süreçlerine dönecek. Ticaret bence konuyla çok alakasız.

Kesinlikle katılıyorum. O yüzden de bol bol proje yapıp,freelance gerekirse bedava iş yapın CV'nize yazın. AWS,CS50 tüketebileceğiniz öğrenebileceğiniz ne varsa öğrenin.

İngilizcenizi geliştirin,dökümentasyon okumayı öğrenin. AI ile kendinizi tembelleştirmeyin. Tabi ki kullanın ama arkada neler olduğunu bilmeden kodu alıp copy paste run yapmayın.

Ek olarak da konu sahibine önerim. Ticari motivasyonlarla hiçbir alana yönelmeyin. Bu işler parayla uğraşılacak işler değil. Ben bilgisayar başında DB'de bir işe 3 gün aralıksız kafa patlattığımı hatırlıyorum. Sevmeyen bir insan zaten uzun vadede motivasyon eksikliğinden bırakacaktır.

Benim önerimse eğer ilginiz varsa veriyle ilgili alanlara göz atmanız olur.

Hiçbir iş tamamen yok olmayacak ama süreçlerin çoğu AI powered otomasyon süreçlerine dönecek. Ticaret bence konuyla çok alakasız.
Yapay zeka kendi kendini %0 hata oranıyla eğitmeye başlayana kadar hiç bir meslek şu an tehlikede değil. Öyle bir noktaya bilim kurgu filmlerindeki gibi bir noktaya geldikten sonra gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…