Geleceğim için ne yapmalıyım?

Ne yapacağını söyleyeyim. 12. sınıfa gelmişsin. Belli ki hala bir hedefin yok. Bugün, yarın veya herhangi bir gün 2 saat tek başına oturup düşün. "Nelerden hoşlanıyorum? Hangi meslekler bana göre?" gibi soruları kendine sor. Bu sorulara cevap bulduktan sonra kararını ver. Okumak sana göre ise devam et. Sana göre değilse ailenle konuş ve seni dershaneden alsınlar. Liseyi bitirdikten sonra bir işe girer, çalışırsın. Okumayı bırakmanı tavsiye etmiyorum. Bana kalırsa dişini sıkıp okumalısın. Ancak hayat senin hayatın. Ben karışamam.

Son olarak, erkek misin yoksa kız mısın? Herhangi bir daldan mesleki eğitimin var mı? Ona göre farklı bir yorum yapacağım.

Hocam bilmiyorum. Türkiye'de yaşam zor ama daha da zor olan bir şey varsa sağlık, güvenlik ve öğretmenlik dışında hiçbir şey garanti değil.

Hocam bilmiyorum. Türkiye'de yaşam zor ama daha da zor olan bir şey varsa sağlık, güvenlik ve öğretmenlik dışında hiçbir şey garanti değil.
Öğretmenlerden tonla atanamayanlar var. En garantisi doktor olmak.

Yine de dershaneler falan alıyor hocam. Öğretmen olup da fazla işsiz olan yoktur eminim.
Emin olun çok var, sürekli çıkıyorlar zaten haberlere ''atanamayanlar'' diye.

Ekstra olarak şunu da ekleyeyim. Kendini en iyi sen bilebilirsin. Senin düşüncelerin, senin hayatını belirler. Sen kendi içinde olan seni bulamazsan, biz senin içindeki seni bulamayız. Öncelikle düşünüp ne olmak istediğine karar vermelisin.

Bizim buradaki fabrikada arkadaş çalışıyor mesailer vs 40k para ediyor yaş büyük fabrikaya girmem dersen marangoz veya sanayiye gir başka türlü olmaz senin iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…