Geleceğin meslekleri neler?

• Konuyu başlatan 463895
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.718

463895

Kilopat
Makaleler
7
Yer
İstanbul
Geleceğin meslekleri nedir?
Mesela ben bilgisayar/yazılım mühendisliği okusam Türkiye'de kasiyer mi olurum yoksa bir iş bulma fırsatım olur mu?
Amerika'ya gitme hedefim var fakat vatandaşlık nasıl alacağım bir fikrim yok.
Eğer Amerika'ya gidersem çok rahat iş bulurum diye düşünüyorum ama nasıl gideceğim orasını bulsam süper olacak.

Yazılım Mühendisi olduktan sonra sizi kimse "aa sen yazılımcısın gel sana 10k+ maaş verelim çalış!" demezler.

Yazılımcı olduktan sonra projelerinizin olması gerek. Büyük bir proje yapıp sürekli onu geliştirip yurtdışındaki şirketlere başvuru yaparsanız, işe alınırsınız.

Yazılım okursan öyle bir şey olmaz hocam. TR'de vızır vızır yazılımcı arıyorlar.
Son zamanlarda şu garip algı var diye tonla kişi yazılım/bilgisayar alanında üniversite okumaya başladı, tıpkı bir aralar hukuk okumanın büyütülüp tonla hukuk mezunu verilmesi nedeniyle hala yığınla işsiz hukuk mezununun olması gibi.

Son düzenleme:
Yazılım okursan öyle bir şey olmaz hocam. TR'de vızır vızır yazılımcı arıyorlar.
Bilemiyorum hocam, böyle çok kişi diyor ama sonra sıkıntı olabilir.
Yazılım Mühendisi olduktan sonra sizi kimse "aa sen yazılımcısın gel sana 10k+ maaş verelim çalış!" demezler.

Yazılımcı olduktan sonra projelerinizin olması gerek. Büyük bir proje yapıp sürekli onu geliştirip yurtdışındaki şirketlere başvuru yaparsanız, işe alınırsınız.
Peki projeyi sağladıktan sonra artıdan proje için artıdan bir ücret verirler mi yoksa projeyi işe alınma ücreti gibi bir şey olarak mı kullanırlar?

Bilemiyorum hocam, böyle çok kişi diyor ama sonra sıkıntı olabilir.

Peki projeyi sağladıktan sonra artıdan proje için artıdan bir ücret verirler mi yoksa projeyi işe alınma ücreti gibi bir şey olarak mı kullanırlar?
Sizin yaptığınız projeye niye ücret versinler, siz kendinizi kanıtlamak için yapıyorsunuz.

Kendinizi nitelikli bir yazılımcı olarak kanıtlamak için, elinizdekileri bir projeye döküp bilgilerinizi göstermeniz gerek. Şimdiden bile başlayabilirsiniz projeye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı