Şu an oldukça popüler olan bir dil ileride daha da popüler olacaktır. Her alanda kullanılıyor, muhteşem frameworkları kendisini daha da muhteşem yapıyor. Yanında HTML ve CSS öğrenirsiniz Web alanında daha iyi olur.
Şu an oldukça popüler olan bir dil ileride daha da popüler olacaktır. Her alanda kullanılıyor, muhteşem Framework'ları kendisini daha da muhteşem yapıyor. Yanında HTML ve CSS öğrenirsiniz web alanında daha iyi olur.
Öğrenmek istediğim diller ve Framework'ler sırası ile HTML5 CSS3 sass scss JavaScript jquary bootstrap4 Vue.js Angular hangi kursu tercih etmeliyim en başta bu kurslardan aldıysanız ya da iyice inceleyip görüşlerinizi belirtsirseniz sevinirim.
HTML, CSS, jQuery ve Bootstrap icin ayri kurs takip etmene gerek yok bence. HTML ve CSS icin w3schools'u jQuery ve Bootstrap icin de kendi resmi sitelerinin dokumantasyonunu okuyabilirsin.
Terchi meselesi tabiki ama Angular veya Vue'dan ziyade React su siralar cok daha populer. Ben olsam JavaScript temellerini ogrendikten sonra React ile devam ederdim.
Internette front-end development ile alakali roadmapler var. Nereden baslayacagina karar veremiyorsan bunlardan faydalanabilirsin. Ama genel olarak progress su sekilde ilerliyor diyebilirim:
1) HTML ve CSS
2) JavaScript
3) Bootstrap, jQuery ve benzeri kutuphaneler
4) Daha komple kutuphaneler ya da frameworkler (Angular, React, Vue)
Not: Angular yeni surumlerinde Typescript kullaniyor. Eger Angular ile devam edeceksen Typescript'e de goz atman gerekir.
JavaScript syntax olarak C ve C'den esinlenerek gelistirilen dillere benzese de yapi itibariyle diger tum dillerden farklidir. Asenkron fonksiyonlar, scope ve context yapisi, object ve prototype mantigi diger dillerde gormeye alistigimiz yapilardan biraz farkli konseptler ve ilk etapta biraz kafa karistirici olabilir. Bunun yanisira ES6 ile gelen icerikler de cok onemli. Butun bu konseptleri teorik olarak ogrenmek baska, implementasyon asamasi baska turlu ilerliyor. Pratik yaptikca yeni sorunlarla karsilasacaksin bu yuzden benim tavsiyem su, basta belki kavramsal olarak daha iyi oturtmak icin Turkce video serileri izlemek faydali olabilir ama bence mutlaka Ingilizcen yeterliyse yabanci kaynaklardan ogrenmeye calis. Surekli video egitim serisi ile kendini bir yere kadar cikarabilirsin, Ingilizce dokumantasyon okuyabilir olman senin adina faydali olur. En basitinden gunun sonunda ne kadar donanimli bir programci olursan ol herkesin yolu stackoverflow'a dusuyor. Orada bir sorunun cozumunu okuyup anlayabiliyor olmak bile seni bir adim oteye tasir.