Merhaba. Yaşım 16. Lise 11'im. Doğuştan beridir, kendimi bildim bileli Kekemeliğim var. Kendimi ifade edemiyorum. Uzun cümleler kuramıyorum. Hep kısa kısa geçiştiriyorum. Adımı sorduklarında söyleyemiyorum, takılıyorum. Hangi okuldasın diyorlar, donup kalıyorum. Kahve alırken bile telefondan sipariş verip öyle alıyorum. Lise de birden fazla problem çekiyorum. Üniversite de ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Hedefim var. Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum. İç Mimarlık da güzel bölüm. Ticarete kafam da basıyor. Ama konuşma sorunundan dolayı adım atamıyorum. Olmuyor. Üniversite de ben ne yapacağım? Askerlikte esas ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bağıra bağıra tekmil veremem. İmkansız. Sonrasında ne yapacağım? Kim beni niye işe alsın ki? Sevgilim yok. Konuştuğum kız var. Arkadaşım. Ondna hoşlanıyorum. O da beni seviyor. Ama bu sorun yüzünden adım atamıyorum. Sevgili olamam. Kendimi bu sorundan nasıl atabilirim? Nasıl kurtulabilirim? Dünyanın en ilginç hastalığı. Normalmişsin gibi görünüyor, ama hiç de normal değil. Ve hayatını her yönden kısıtlıyor. Arkadaşlarım kafelere gidiyor, ben sipariş veremediğim için gidemiyorum. Hadi 1-2 Kere hallettim, arkadaşımdan rica ettim diyelim. Nereye kadar sürecek. Ailemle yaşıyorum. Bir zaman sonra babam da annem de abim de ölecek. Hepimiz öleceğiz zamanımız geldiğinde. Ben yalnız ne yapabilirim? Daha telefonla bile konuşamıyorum? Kendimden başka kimsem yok. İleride bana ev falan kalacak. Çok güzel ev hatta. Ama kullanamadıktan sonra ne anlamı var. Yakışıklıyım, uzun boyluyum, sadece hafif kilom var o kadar. Onu da diyet + spor hallederim. Ama bu sorun yüzünden bugüne kadar sevgilim olmadı. Sırf bu sorun yüzünden bazı ortamlarda bazı kişiler tarafından engelli, geri zekalı mualemesi de gördüm. Biriyle tartışamıyorum ve altta kalıyorum hep. Nasıl para kazanacağım? İleride evimi geçindireceğim? Terapiste gittim, çok bir faydası olmadı. Ve bu sorun bir artıyor bir azalıyor. Psikolojiye ve strese göre. Artık bıktım, vallahi bıktım. Hayattan soğudum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Fikriniz benim için çok önemli.