Gelecek kaygısı çekmek

• Konuyu başlatan A C
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 157

A C

Picopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, 17 yaşında gelecek kaygısı çeken bir gencim. Kaygımın sebebi eğitim sistemi veya dersler değil, yaşadığım dünyanın durumu. Mesela şu an mutlu mesut yaşıyoruz, 5 yıl sonra Dünya Savaşı'nın çıkmayacağı ne malum? Dünya Savaşı çıkmasa bile iç savaş çıkabilir, onu geçtim büyük bir faciaya tesadüf denk gelebilirim gibi düşünceler geliyor aklıma. Boşuna erkeklik yapmayacağım gerçekten ölümden çok korkuyorum, ve ileride başıma bir şey gelecek diye tedirginim. Sizce bu korkuyu nasıl yenebilirim? İyi sosyaller.

Merhaba, 17 yaşında gelecek kaygısı çeken bir gencim. Kaygımın sebebi eğitim sistemi veya dersler değil, yaşadığım dünyanın durumu. Mesela şu an mutlu mesut yaşıyoruz, 5 yıl sonra Dünya Savaşı'nın çıkmayacağı ne malum? Dünya Savaşı çıkmasa bile iç savaş çıkabilir, onu geçtim büyük bir faciaya tesadüf denk gelebilirim gibi düşünceler geliyor aklıma. Boşuna erkeklik yapmayacağım gerçekten ölümden çok korkuyorum, ve ileride başıma bir şey gelecek diye tedirginim. Sizce bu korkuyu nasıl yenebilirim? İyi Sosyaller.

Şöyle düşünün siz şunu düşünüp bir kaygı yaşıyor musunuz yarın beni bir arı sokabilir o arı beni sokar sonrasında o olur bu olur ya da bir kedi beni tırmalar hastalık kaparım diye düşünüyor musunuz düşünmüyorsunuz çünkü normali bu biraz sakin ve relax olmak kendinize düşeni yapıp her şeyi akışına bırakmak.

Ölüm korkusunu yenemezsin ama böyle bir şeyin varolduğunu, herkesin de bunu tadacağını kabullenerek hayatını yaşaman lazım. Bu ülkede herkesin bu kaygısı var fakat bir şekilde bu kaygıları yenmeye çalışıyoruz. Bence iç savaştır, dünya savaşıdır bunlara şuan kafa yorma. Sen kendi yoluna odaklan.

Merhaba, 17 yaşında gelecek kaygısı çeken bir gencim. Kaygımın sebebi eğitim sistemi veya dersler değil, yaşadığım dünyanın durumu. Mesela şu an mutlu mesut yaşıyoruz, 5 yıl sonra Dünya Savaşı'nın çıkmayacağı ne malum? Dünya Savaşı çıkmasa bile iç savaş çıkabilir, onu geçtim büyük bir faciaya tesadüf denk gelebilirim gibi düşünceler geliyor aklıma. Boşuna erkeklik yapmayacağım gerçekten ölümden çok korkuyorum, ve ileride başıma bir şey gelecek diye tedirginim. Sizce bu korkuyu nasıl yenebilirim? İyi sosyaller.
Gayet normal bir süreç. Kendini fark etme aşamasındasın.
Bir sorum var ailen çok mu kontrolcü veya kontrolcüydü?
Akademik başarı için çok mu baskı gördün?

Gayet normal bir süreç. Kendini fark etme aşamasındasın.
Bir sorum var ailen çok mu kontrolcü veya kontrolcüydü?
Akademik başarı için çok mu baskı gördün?
Tam tersi hocam. Ailem bana ilkokuldan beri ders konusunda hiç baskı yapmadılar, çünkü dikkat eksikliği hastalığım var psikiyatriye gidiyorum. Sağ olsunlar anlayış gösteriyorlar.

Tam tersi hocam. Ailem bana ilkokuldan beri ders konusunda hiç baskı yapmadılar, çünkü dikkat eksikliği hastalığım var psikiyatriye gidiyorum. Sağ olsunlar anlayış gösteriyorlar.
O zaman bu geçici bir süreç. Kendin kontrol edebileceğin şeyleri ve edemeyeceklerini ayırmayı öğren savaş çıkarsa senin yapabileceğin bir şey yok. Bana sorarsan ülkem için savaşıp şehit olmayı seçerim mesela.

Bu ihtimalleri düşüneceksen hiç yaşamaman gerekir. Spor esnasında barfiks çekerken bardan düşüp felç kalma ihtimalin de var, balık yerken kılçığın seni öldürme ihtimali de var, seyahat ederken kazada ölme ihtimalin de var... Liste bu şekilde uzar gider. En ufak ihtimali bile düşünüp buna göre karamsar olman mantıklı bir davranış değil, bunu çözmen gerekiyor.

Ölümden korkma gibi konularda sana katılmıyorum hatta şerefli imanlı bir ölüm bence insana verilmiş bir kurtuluştur. Bu dünyada hep kalmak kafayı yedirir insana. Ancak dünyanın geleceği konusunda neden böyle düşündüğünü anlıyorum ve yadırgamıyorum. Dünya son yıllarda berbat dönemlerde evet ama şunu unutma değiştiremeyeceğimiz şeyler için endişelenmemizin mantığı yok. O savaş çıkacaksa çıkacak Eğer müdahale edemiyorsak yapacağımız en iyi şey kendi şartlarımızı en iyi hale getirmek için uğraşmak. Bu gelecek kaygısı konusunda sosyal medya çok etkili bende aynı sorundan muzdaribim bazen Instagram'da gezdikten sonra bir düşünüyorum üzgünüm sonra bakıyorum ki gördüğüm haberlerden. Artık kullanımına dikkat ediyorum ise yarıyor tavsiye ederim. Dünya gerçekten sorunlu fazla nüfus, isyanlar, kontrolsüzce gelişen teknoloji, göç, savaş vs. Bunlar gerçek maalesef ama bunları daima takip etmenin. Çok da bir anlamı yok inan. Ben çok gündem meraklısı bir insanım bunun bana çok zararı var o yüzden artık bunu değiştirdim. Şöyle düşün geçen yılki haberler aklına gelsin İran-israil savaşı herkes diyordu ki 3 Dünya savaşı başladı şöyle olacak böyle olacak bak şu an unutuldu gitti onun yerine başka savaş geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı