Gelecek kaygısı

Miraaknoh

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili arkadaşlar esenlikler. 11. sınıf öğrencisiyim, 9 ve 10. sınıfı pandemi nedeniyle tam görememişken, bir yandan üniversiteye hazırlanıp, bir yandan sınavları yetiştirmeye çalışıyorum. Bugün 2 tane sınav olduk ikisi de çok kötü geçti, çalışmıştım fakat gün içinde migrenim tuttu ve haliyle kötü geçti sınavlarım. Kötü geçmesine rağmen iş yerindeki babama moral desteği için çok iyi geçti, 100 bekliyorum gibi tabirler kullandım ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ne olacak benim bu halim dostlar yardım istiyorum.

Ders çalışma, kendini eğit. Ders çalışırsan okulda başarılı olursun; kendini eğitirsen hayatta başarılı olursun.

Sınavlardan geçecek notu al, yeter. Açlık sınırı 10.000 TL olan bir ülkede kendini okulun kölesi yapmanın bir anlamı yok.

Daha yaşın çok genç ve önünde koca bir yol var. Canını sıkma.

Anladığım kadarıyla bu sınavının kötü geçmesinin nedeni migrenmiş. Babana söz ver (eğer kötü sonuç alırsan), diğer sınav böyle olmayacak diye, bu sana daha çok çalışma isteği kazandırır. Babana mahcup olmamak için daha çok çalışırsın.

Babana durumu anlat. Umarım anlayacaktır. Sınavlara sınav gecesi değil, daima çalış ki zora girmeyesin. Anladığım kadarıyla migren nedeniyle düşük almışsın. Geçmiş olsun. Olabilir, her sınavdan yüksek almak zorunda değilsin. Bir dahaki sınavında düzeltirsin olur biter. Ölüm kalım meselesi değil ya. En yakın zamanda kendine güvenip, özgüvenli bir şekilde tüm olayı babana anlat. Kaygı durumu malum herkeste var. Önemli olan tüm engeller karşısında mutlu olmak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı