Daha 17 yaşından gelecek kaygısı çekmeyin, hayatınızın tadını çıkarın.
annem oku da memur ol vs. falan dedi.
i bir işi olmayan gelecekte iyi bir hayatı olamaz mı bir aileye bakamaz mı
iyi bir iş için illa üniversiteye mi gitmem lazım?
17 yaşında çocuk gelecek kaygısı mı çekecek? Dediğinize tekrar bakın lütfen, zaten belirli bir süreden sonra hayatınız boyunca ölene dek çalışıyorsunuz.O dediğiniz şey mümkün değil. Yapanlar da işe yaramaz insanlar.
İyi bir işi olmayanın babası zengin değilse evet gelecekte iyi bir hayatı olamaz. Okumanın ne kadar gerekli olduğu konusu da sende bitiyor aslında. İlgin varsa bir alana o alanda akademik olarak ilerleyebilirsin veya zanaat gerektiren bir işte çıraklıktan başlayıp yükselebilirsin. Temelde kendine bir alan seçip çalışmaya başlaman lazım. Kaygı konusuna gelirsek 17 yaş küçük bir yaş değil. Artık hayata başlama yaşın geliyor ufaktan. Geleceğin için plan yapmak zorundasın.Son zamanlarda gelecek kaygısı çekiyorum aslında çok fazla kafaya takmıyordum ama annem oku da memur ol vs. falan dedi. İyi bir işi olmayan gelecekte iyi bir hayatı olamaz mı bir aileye bakamaz mı ya da iyi bir iş için illa üniversiteye mi gitmem lazım? Yaşım 17.
17 yaşında çocuk gelecek kaygısı mı çekecek?
Bu yaşları da böyle harcarsanız ne anlamı kalıyor hayatın?
Karşınızdaki çocuk,
Yetişkin biri varmış gibi konuşuyorsunuz yazdıklarınızda.
Veya sermaye gerek demişsiniz, 17 yaşındaki çocuk ne anlasın bunlardan?
Robotlaşmayın lütfen,
17 yaşında çocuğa böyle öğüt mü verilir?
Bırakın hayatını yaşasın.
Zaten ders çalışması lazım orası ayrı konu, benim kast ettiğim ayrı bir şeydi. Sizin dediğinizi alıntılıyorum: "Gençlik hoş pompala çoş" Böyle saçma bir düşünceyi niye başkalarına söyleyeyim?Evet. Yoksa çok geç olur. 17 yaş artık çocuk değil. Bir yıla reşit. Evlenebilir. Çalışabilir. Ehliyet alabilir. Bir yıl sonra düşününce ne değişecek? Sınava bir yıl geç girip zaman kaybetmiş olacak.
Gelecceği düşünmek demek o yaşları harcamak olomuyor. İleriki yaşlarını garantiye almak oluyor. Bu yaşlarında hem çalışıp hem eğlenirse ileride rahat eder. Yok sadece yatarsa ileride topu yer ve çok ağlar.
Değil. Bir yıla yetişkin olacak diye bir şey yok. Kimisi 10 yaşında yetişkin olur kimisi 30 yaşında kimisi de hep çocuk kalır. Ayrıca 16 yaşı bile yetişkin birey sayıldığı onlarca ülke var. O işler ona göre belirlenmiyor. 17 yaşındaki adama çocuk denmez. Yok bebek diyelim mama verelim tam olsun.
Eee? Ne gibi konuşayım? Yok kuzum sen daha çocuksun mu diyeyim? Otur meme em mi diyeyim? Seneye yetişkin oluyor diye bir sene sonra yetişkin biri oalrak konuşmam ama şuan bebek muamalesi yapmam mı gerekiyor? Bir kaç aya yetişkin işte adam. Her şeye hakkı olacak. Sizin mantığınızla giderse 35 yaşında ana evinde yaşamaya defvam eden paçavatsızlara döner. Yok 18 gençliğin baharı bu yıl eğlen. 19 da partile. 20 daha gençis hayat boş pompala coş. Millet kariyer anlamında aile anlamında ilerlerken biz parti yapalım sonra 35 yaşında evde pinekleyen bir tavuk mu olalım?
Karşımda üç yalşında bir çocuk yok. İyice bebek ettiniz çocuğu. Sormuş ben de cevap verdim. Babasının parası yoksa aşırı zeki veya şanslı değilse evet okuyup memur olmaktan başka çaresi yok benim gibi. Demek ki sen daha sermayenin ne demek olduğunu bilmiyorsun. Google'a sor diyeceğim ama neyse ben tanımı yapıştırırım buraya. Ne yani 17 yaşındaki adam sermaye ne demek bilmeyecek mi? Neden yaşıyor o zaman?
Siz de kendinizi hayaller dünyasında sanan bir Alice olarak görmeyin o zaman. Robotlaşmak değil bu. Üniversite oku veya çok çalış yoksa geçim sıkıntısı yaşarsın demek robotlaşmak mı?
Tamam o zaman öğütü değiştiriyorum.
Anneni üzme tamam mı kuzucuğum? Mamanı ye. Emmeyi artık bırak. Eğer sür içersen sana pepe açarım
Oldu mu hocam yaşına uygun mu sizce bu öğüt?
Zaten ben de hayatını yaşaması için dil döktüm. Senin kafayla giderse vay haline.
Bu arada bu saatten sonra tartışmaya girmeyeceğim sizinle. Böyle uzun uzun cevap yazma sebebim de konu sahibinin aklını çelmenizi engellemek içindi. O faydalansın diye yazıdm. Bu kadarı yeterli. Artık kendi karar verebilecek yaşta. Bu yazdıklarım umarım ona yardımcı olur.
@585599 kendinizi çocuk olarak görmeyin hocam. Yetişkinsiniz. Arkadaşlarınızla gezin tozun. Bilgisayar oynayın. Bisiklet sürün, kitap okuyun yani hayatınızı yaşayın. Bir yandan da geleceğinize yatırım amaçlı ders çalışın. Böylece şimdi de rahat olurusunuz ileride de. Bana değil de arkadaşa kulak verirseniz şuan rahat olursunuz ama ileride pişman olursunuz.
Zaten ders çalışması lazım orası ayrı konu, benim kast ettiğim ayrı bir şeydi. Sizin dediğiniz alıntılıyorum: "Gençlik hoş pompala çoş" Böyle saçma bir düşünceyi niye başkalarına söyleyeyim?
Benim dediğim olay iş olayını dert etmemesi. Zaten her gün, çok az bir tatille çalışıyor çoğu kişi yaşlanana kadar, hatta bazıları ölene kadar. Bu yaşından onu dert etmesin diyorum.
O yaşların kıymetini bilmek lazım. Bir daha 17 yaşında olamıyor insan. Her türlü bir iş bulunur, plan yapılır zaten, mecbur çalışması lazım insanın, memur olmazsa doktor olur, doktor olmazsa mühendis olur misal.
Sadece bu kadar strese gerek yok. Abartmışsınız söylediklerimi, bir cümlemden 10 anlam çıkarmışsınız.
Derslerine çalışsın, hayatını yaşasın, çok stres etmesin yeter. İş hayatı sonra geliyor zaten mecburen.Tamam hocam. Yatmasın da kasmasında. Dozunda yaparsa ortalama bir hayat sürer ve göçer gider. Basit. İkimizde birbirimizi tam anlamamışız. Neyse iki karşıt düşüncenin çatışmasını ve ortak noktaya ulaşmasına seyirci olan konu sahibinin faydasına olur bu durum.