Biz şeriat gecelek dediğimizde dalga geçtiler, yok artık o kadar da değil dediler. Bugün ne görüyoruz? Boğazımıza kadar battık. Zaten gelecekten umutlu değildik ama bari elimizdeki eğlencelerimizi almasaydınız. Ben 18 yaşındayım ve hayata karşı bir gram beklentim yok, laf olsun diye söylemiyorum.
Telefon alayım diyorsun taksit bile yapmıyorlar. Her şey 1000 TL olmuş. Dışarı çıkıp adam gibi döner ekmek yesen 150-200 TL. Yav arkadaş biz nasıl geçinelim? Borç içinde yüzüyoruz. Yarın üniversiteye gideceğim, bir ton dert. Bir sürü şeyi düşünmek zorundayız. Yemin ederim yoruldum, sıkıldım.
8 yıldır kendi şehrimden dışarıya adımımı atamadım. Tatil falan da hak getire yani.
OnlyFans yasaklandı, alkışlandınız. Watpad yasaklandı, alkışladınız. Instagram yasaklandı, iki güne açılır dediniz ciddiye bile almadınız. Roblox bile yasaklanmış arkadaş şaka mıdır?
Ben hayatımda ne OnlyFans ne watpad ne Roblox kullandım. Ama yemin ederim ki her birinin kapanmasına ayrı ayrı sinirliyim. Çünkü sıra benim de kullandıklarıma gelecekti, biliyordum. Bırak bunlara tepki göstermeyi hala TikTok yasaklansın diyorlar.
Ya ben kendimi kontrol edebiliyorum, çocuğum olursa da ne tükettiğini kontrol edebilirim. Aklım ve sağlığım gayet yerinde. Bir platformdaki içerikler hoşuma gitmiyorsa kullanmam. Neden 10 siteye erişme şansım varken 9'a 8'e indirilsin? Ki sen istediğin kadar engelle bir ton yolu var kullanmanın.
AliExpress'ten beğendiğim birkaç ürün olmuştu, sipariş edeyim dedim. Ertesi gün ona da düzenleme gelmiş. 30 euro sınır ne demek? O da kesin değil ha, o gün gümrük memurunun keyfi yerindeyse alıyorsun kargonu. Ya zaten en kötü vegisiyle bilmemnesiyle 600-700TL'ye geliyor. Üstüne vergiyi de fullemişler.
Başımızdakilerden bıktık diyoruz, muhalefete bakıyoruz. Tık yok! Bir ülkenin hiç mi mantıklı tarafı olmaz? Yemin ederim boğulucam arkadaşlar cidden çok bunaldım. Hayır olsun diyorum da bu gidişatın hiç hayır tarafı falan yok. Kaçabiliyorsanız kaçın. Boş milliyetçiliğe gerek yok. Daha yazacağım çok şey var emin olun yazamadım bile.