Gelecekte 128 Bit

blueblood

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Microsoft, resmî olmayan bir açıklamasında, yakın gelecekteki Windows'un 128 bit tabanlı olacağını belirtmiştir ve 128 bit platformunun Windows 9 ile destekleneceğini de açıklamıştır.

KAYNAK: Microsoft Windows - Vikipedi

64bit'i yeterli kullanan sistemler (hard/soft) daha oturmadan 128bit'i genel kullanıcıya sunmak fiziksel ürünlerle ilgili stok tüketimi hesaplarını altüst eder. 50 yıl diye tahmin ediyorum en iyi ihtimalle - yeni teknolojiler, malzemeler veya uzaylılar denk gelmezse. İşlemci ve teknolojileri gelişirse... ki 128bit işlemci olsa işletim sistemiyle düzgün çalışacak, hali hazırda var olan tüm datayı/bilgiyi depolayabilir. Hesaplamak lazım. En son hatırladığım 256bit bilinen evrendeki parçacık sayısına yakın bir adresleme olanağı veriyor matematiksel olarak.

Zaten kaç kişinin makinasında 128Gb RAM var da kullanıyorlar... Şahsen dün yaptığım bir modelleme denemesinde 32 gb RAM'imin faydasını gördüm fakat işlemci hızı yetersiz kaldı o boyutu düşününce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…