Gelecekte hangi meslek seçilmeli?

Darkkwindd

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben ne seçeceğim konusunda çok kararsız kaldım. Sözel derslerim iyi, İngilizce, edebiyat vb. Sayısal da iyi ama matematik yapamıyorum. Fakat uçak mühendisi olmak istiyorum. Acaba matematiği yapamayıp diğerlerini yaparak bunu ilerletebilir miyim yoksa vaz mı geçmeliyim?

Matematiği yapamadığınız kanısına nerden vardınız hocam?
Bir zamanlar nefret ettiğim, anlamakda güçlük çektiğim yegane dersdir. Aşık oldum diyecek kadar seviyorum şuan.

Merhaba, ben ne seçeceğim konusunda çok kararsız kaldım. Sözel derslerim iyi, İngilizce, edebiyat vb. Sayısal da iyi ama matematik yapamıyorum. Fakat uçak mühendisi olmak istiyorum. Acaba matematiği yapamayıp diğerlerini yaparak bunu ilerletebilir miyim yoksa vaz mı geçmeliyim?
Hocam ayt sınavının yarısı matematik olduğu için ve genellikle matematiği eleyici sordukları için matematik yapmadan çok zor. Eğer çok istiyorsanız matematiğin üstüne gidin.

Kusura bakmayın hocam ama matematik yapamadan ne YKS'de ne de mühendislik bölümünde tutunabilirsiniz. Zorla da olsa belli bir seviyeye gelmeniz şart maalesef.

Uçak mühendisliği fizik ve matematik ağırlıkta olan bir bölüm.. Matematik olmadan nasıl yapabileceğeni düşünüyorsun ki? Ünide diferansiyel denklemler dersinde ne yapacaksın o zaman. Bu dersin dört işlemi türev, integraldir. İleri matematik ve fizik göreceksiniz.

Nasıl anatomi olmadan doktor olunmaz ise matematik olmadan da mühendislik olmaz.

Kaldı ki iyi bir üni de uçak mühendisliği kazanmak için de yks de iyi bir matematik netiniz olması gerekiyor.

Uçak mühendsiliği istiyor iseniz matematik yapmak zorudasınız. Hayallerinize giden yolda en ufak zorluk görünce pes etmek yerine bu zoruluğun üstesinden nasıl gelebilirim diye araştırmanız ve bunu başarmanız hem özgüveninizi artırır hem de her zorluğun üstesinden gelebilme gücü verir. En ufak zorlukta pes ederseniz farklı bir hedefte de bir zorluk gördüğünüzde ne yapacaksınız?

Neden matematik yapmak istemiyorsunuz?

Yargılamak için sormuyorum ama her yerde yapay zekanın geliştiğini ve bu yüzden bu tür mesleklerin seçilmesi gerektiğini söylüyorsunuz. Açıkçası ben etrafta bu tarz meslekler ile uğraşan kişileri çok nadir görüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı