Gelecekte meslek seçimi ve eğitim için tavsiye

Lil Uzi Vert

Decapat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, lise 2 öğrencisiyim okulu gram sevmiyorum, sevemiyorum kafam dersleri almıyor. Yazılım muhendisi olmak istiyorum. Aileme okulu bırakıp bir kursa başlayıp sertifika kazaniyim diyorum ama illa okulu okuyacaksın diyorlar bugün sayısal ve eşit ağırlık tercihi yapmam gerekiyor aklım çok karışık rica etsem yardım eder misiniz? Dusuncelerim beni kotu şeylere sürüklüyor. Gelecek kaygısı gibi bir şey çekiyorum.

Okumadan yazılım mühendisi olmayı nasıl planlıyorsunuz bilmiyorum, lisans sahibi olunca mühendis olursunuz. Dışarıdan bir şeyler öğrenirseniz anca yazılımcı olursunuz ama şu an etrafınızda size aşılanan "yazılımcılık geleceğin mesleği, yeni mezunlar 50k alıyor, freelance ile döviz kazanıyorlar vb." sizin için geçerli olmayacak. Bundan 3-4 sene önce mezun yazılım mühendisleri son şanslı kısımdı bundan sonra kurtlar sofrası çünkü piyasanın talebi belli ama öğrenci arzı çok fazla. Siz bu diplomalı yazılımcılarla kendinizi geliştirip rekabet edemezsiniz. İlla yazılım üzerine yürüyeceğim diyorsanız en azından 2 yıllık bir bilgisayar programcılığı bölümü ya da mümkünse 4 yıllık yazılım mühendisliği kazanmak zorundasınız.

Her türlü okul okumak mı gerekiyor

Okumadan bir meslek edinebileceğini sana düşündüren nedir? Eğer okulda sana sorun çıkartan sağlık problemin varsa seneye açıktan liseye geçebilirsin.

Okumadan bir meslek edinebileceğini sana düşündüren nedir? Eğer okulda sana sorun çıkartan sağlık problemin varsa seneye açıktan liseye geçebilirsin.

Hayır iyiyim ama cidden psikolojik olarak kötü bir durumdayım derste dalıp gidiyorum aklım almıyor ne kadar çabalasam bile her defasında yapacağım deyip söz veriyorum ama yine bir işe yaramıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…