Evet beyler bir imkansız olmayan sorunu sizlere de sormak istedim. Biliyorsunuz benim gibi çöp bir bilgisayar kullananlar oyun oynayamıyor. Peki ileride teknoloji ile birlikte bu bilgisayar şunu kaldıramaz lafı ortadan kalkabilir mi? Yani konsol gibi gelecekteki donanımlar iyi olmasa bile en güncel oyunları oynatabilir mi? Burda tam yazamadım ama başlıkta anlatabildiğime inanıyorum.
Sanmıyorum. Her zaman giriş, orta ve üst düzey donanımlar olur çünkü bilgisayar alacak kişilerin bütçesi de değişiyor. Ama bakkal bilgisayarları ortadan kaldırabilirsek bu sorunu bir nebze çözebiliriz çünkü HD5450 ve i7 sistemler birçok oyunu kaldırmıyor.
Konsollar biraz daha farklı açıdan bakmak gerekli. Konsol tek ürün olarak tek segmentte çıkıyor. oyunlar o sisteme göre yapılıyor. Bilgisayarda ise birçok alternatif var, her bilgisayarın özellikleri farklı olacağından uzun bir süre daha kalkacağını sanmıyorum.
Kendi bilgisayarınızdan görüntü alıp mouse ve klavye fonksiyonları göndererek bir sunucu üzerinde oyun oynama gibi bir proje vardı. Bildiğim kadarıyla henüz bu yok fakat ilerde olabilir.
Hayır, üreticilerin tüketicilere ürün satması gereklidir. Eğer API çözümleri konsol gibi olsaydı AMD ve Nvidia gibi üreticiler büyük zarar etmişti bile.
@log Bende duymuştum fakat internet bağlantısının bayağı bir gelişmesi lazım. Eğer öyle bir uygulama olsa bile aylık veya yıllık kiralarlar ve yine parayı kopartılar Sistem toplamak ile aynı olaya gelir.
Eğer oyunlarda kullanılan teknolojiler günümüzdeki gibi hızla ilerlemeye devam ederse imkansız ama bir yere gelip duraksar ise dediğin şey mümkün.