Gelen kargoda kutu hasarlı çıkarsa ne yapmak lazım?

Merhaba.
Inventustan kasa siparişi verdim açıklama ya da paketin güzelce muhafaza edilmesi gerektiğini not düştüm ve sonra siparişimi verdim sipariş onaylandıktan sonra şöyle bir mesaj geldi.

"Kolisinde hasar olan gönderileri kabul etmeyiniz ve kargo görevlisine tutanak tutturunuz.

Eksik gönderileri kabul etmeyiniz"
PC kasası cam olduğu için kırılma riski olduğu için eğer kargom kapıya geldiğin de kargocuyu bekleyip kutuyu açma hakkım var mı ürünü teslim almadan kontrol edebilir miyim?
Eğer beklerse kırık çıkarsa ne yapmak gerek hangi tutanağı tutması gerek.
Yurtiçi Kargo firma.

Hocam kurye gelince bekletin 2 saniye açın kargoyu hızlıca kontrol edin. Eğer kırık falan varsa kuryeyle geri yollayın, aksi halde garanti olsa dahi kullanıcı hatası derler.

Ben de zamanında böyle bir konu açmıştım, kargo geldiğinde evde değildim ve açıp bakma fırsatım olmadı, kargocunun iyi gününe denk gelirseniz kapıda bekletip bir içini açabilirsiniz, ya da kargo geldiğinde kayıt alın, kutuda bir vuruk vs. var ise inceleyin kutunun içini.

Aklıma gelen fikir bence ses kaydı al. Eğer kargocu kabul etmezse ve kırık çıkarsa ses kaydını firmaya gönderirsin. Firma kabul etmezse THHye başvurursun artık.

Peki şöyle bir şey olsa derim telefonla konuşuyordum karşıdakini beklettim telefonda ses kayıt özelliği olduğu için öyle kaydetti.
Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış hocam, koli üzerinde bir vuruk vs. yok ise kasada bir sorun olacağını sanmıyorum, köpük ile korunuyor zaten kasa. Siz paketleri aldığınızda bir bakın koliye, bir sorun yoksa bırakın gitsin adam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…