Gelen "you have been hacked" maili

embraceit

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Sapphire pulse RX 7900 GRE
Bu maile inanmadım tabii zaten junk maile düşmüş. Maili okudum işte cinsel içerikli videonuz bizde. Para gönderin falan filan demişler. Ben de reportlayıp engelledim. Zaten 20 gün önce gönderilmiş ve haveibeenpwned'e baktım 1 data Breach yazıyor ama güvenlik etkinliğine baktığımda izinsiz bir giriş göremedim. 2 adımlı doğrulama var. Baktığım kadarıyla sadece benim başıma da gelmemiş. Korkulacak bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Daha önce telefonun önün de soyunmamışsan ya da tuvalete banyoya götürmemişsen maili sal gitsin ve ayrıca 2 faktörlü doğrulama hacklemek isteyen biri için pek bir anlam ifade etmiyor her türlü alır hesabı.

20 gün önce gelmiş zaten fark etmedim bile şimdi gördüm aynı şekilde diğer mailime de gelmiş kafaya takmadım pek yani şey diyorlar Bitcoin hesabına para gönder yoksa yayarız falan diyorlar bilgilerimi ele geçirdiysen neden tehdit ediyorsun al direkt her şeyimi dolandırıcı olduğu belli.

Ne garip garip şeyler yazıp insanları tribe sokuyorsun ? Ne demek soyunmamışsan tuvalete banyoya götürmemişsen. Ne alakası var bunlarla ?

Hiç bir şey yok kardeşim. Millete günde 10 tane geliyor bundan.

boşver herkese karşı bişeyler deniyorlar ya tutarsa diye

Hocam

Ne garip garip şeyler yazıp insanları tribe sokuyorsun? Ne demek soyunmamışsan tuvalete banyoya götürmemişsen. Ne alakası var bunlarla?

Hiçbir şey yok kardeşim. Millete günde 10 tane geliyor bundan.

Hocam anlamadığım şey haveibeenpwned'e girdim mailimi araştırdım 1 data Breach yazıyor ama güvenlik etkinliğinde falan hiçbir şey yok neden öyle acaba

Craft Rise'den data Breach yemişim eskiden öyle yazıyor

Mail servisiniz olması gereken yere(Junk) koymuş zaten. Umursamanıza gerek yok.

Mail servisiniz olması gereken yere(Junk) koymuş zaten. Umursamanıza gerek yok.

Anladım teşekkürler peki bu data Breach önemli mi Craft Rise'den yemişim haveibeenpwned sitesine baktım da

Benim mailim senelerdir hemen hemen bir sürü darkweeb sitelerinin elinde ve çoğu accountumu ortaya çıkan şifremle deniyorlar. Şu ana dek en ufak bir şey olmadı çünkü akıllı bir kullanıcıyı şu dönemde alt etmek çok zor.

Sana önermek istediğim bir şeyler var. Öncelikle o Junk a gelen maili bir araştır internette. Bunu sırf şüphelerinin yok olması için söylüyorum yoksa gerçekten gereği yok.
Daha sonra bütün accountlarını özellikle telefonunu ve telefonda kullandığın accountlarını 2li doğrulama şeklinde koru. Yani telefona bildirim gelsin, mesaj gelsin vb onaylayarak aç accountlarını. Bunu yaptığın takdirde en yüksek korumayı almış olacaksın zaten. O işler o kadar kolay değil. Ancak telefonunu ellerine geçirip bunu onaylayıp yapmaları lazım ki yine sistem bir yerlerde sıkıntı yaşandığını anlayacak. Tabi bu account koruması.
Tehdit mesajına gelince; ( şayet aklında bir şüphe varsa diye yazıyorum bunu ) böyle bir duruma mââl verecek bir duruma girsen de girmesende ( kesinlikle sormuyorum ) asla maile cevap verme, kimseyle iletişime geçme. Asla para gönderme veya anlaşma yapmaya kalkma. Dediğim gibi ben de dahil benim yakın çevremde çoğu kişiye zaten bu tarz olaylar yapıyorlar. Türklerden bile yapanlar oluyor. Hiç bir sıkıntı olmaz merak etme. Sen sadece accountlarını güvene al yeterli. Başka sıkııntılar yaşarsan da paylaşabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…