Gelin Acer Aspire 5737z beraber restore edelim :)

Aşkın Bal

Hectopat
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
@askinbal34
Merhaba arkadaşlar,

Acer aspire 5737z marka laptopum var kaç sene önce aldım 6 sene oluyor neredeyse gelin bunu beraber restore edelim.

Sorunları

• Sarj soketi yok.
  • Bataryası bitik.
  • DVD Rw bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.

Yapmak istediklerim

• Sarj soketi takmak
  • Batarya almak
  • Ram yükseltmek
  • Ekran kartı yükseltmek
  • Mac yüklemek

Bilgisayarı şuan görseniz ölü dersiniz o derece garip durumda, ama genede çalışıyor. Bazı arkadaşlar soracaktır sarj soketi yoksa nasıl çalışıyor ana karttan dışarı kablo çekip takıp çıkartılabilen bir sistem geliştirdim :) Sizden tek istediğimi

- Hangi ekran kartı ana kartıma uyar Nvidia geforce 9400m g paylaşımlı var üzerinde,
- RAM 4 gb + 4gb = 8gb yapmak istiyorum DDR3 hangi ram markasını tavsiye edersiniz,
- Gerçekten soğutabilen bir laptop soğutucusu önermenizi istiyorum.

Neden bu kadar önem veriyorsun at çöpe yenisini al dersiniz ki cevabım şu olacaktır benim 2. bilgisayarım bu ve bundan öncekinide restore edip kullanmıştım. O küçük yaşımda bu bilgisayarın başına gelmeyen kalmadı ama beni yarı yolda bırakmadı :D Aşık olduğum kızı bile bu bilgisayardan bulup konuştum çıktım ayrıldım filan anısı çok fazla. Kaç kez yataktan kalkarken fırlayıp yere düştü. Kaç kez kulah dondurma düşürdüm üstüne, Vista şekilde geldi xp yaptım sonra vista, w7, w8, pardus, w8, iatkos yüklü şuanda da. Gelin yardımcı olun bana :)

ANA KART RESMİ
laptop-for-Acer-Aspire-5737Z-5737-Motherboard-KALA0-L01-LA-4681P.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna ekran kartı takamazsın. Bak yukarıda bir yonga var yeşil. Üstünde nVidia yazıyor. Bu ne demek? Bu demek ki GPU anakarta gömülü. Yani sen müdahale edemezsin.

RAM konusunda 1066 MHz DDR3 RAM takabilirsin. Bunları mesela:

G.SKILL - G.SKILL F3-10666CL9S-4GBSQ Value DDR3 1333Mhz CL9 4GB SODIMM - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

Bundan iki tane takabilirsin^^

Soğutabilen soğutucular Zalman ya da Thermaltake var. Massive 23 mesela. Sistemi çalışır hale getir de, Mac kısmına geçeriz, ayrı konu açarsın.

Çok teşekkürler :) Peki ben ram yükselttiğim zaman paylaşılan ekran kartı yükselirmi ?

Bu arada ML2 usb oluşturdum ben yalnız yükleme sırasında bazı hatalar alıyorum. Onun için var olan ölü konuya mesaj atacağım ilgilenirseniz sevinirim :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı