Gelişim için amfi mi, prosesör mü daha mantıklı?

Xilvo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CASE: Phanteks P360X | CPU: Ryzen 7 3700x | GPU: Asus Dual 2060 6GB OC | MB: Asus Prime B450 M-K | PSU: FSP Hydro K 600 80+ Bronze | RAM: Corsair Vengeance LPX 16+8(24) GB 3200 MHz CL16 | SSD: XPG Spectrix S40G 500GB | CPU COOLER: COOLER MASTER HYPER 212 BLACK X DUO | CASE FANS: Arctic P12(3x), ThermalTake TT1225(2x)
Elimde referans monitörü yok ama Ibanez ıbz 10G amfi var. Amfi ile prosessör arasında kaldım. Efektlerle oynamak istiyorum. ID Core: 10 V4 mü alayım, nux MG101 mi? Nux MG101 alırsam AUX'in girişinden ne kadar iyi bir ses alabilirim? Eğer amfi almaya karar verirsem, elimdeki amfiyi satıp alacağım. Not: 5 aydır gitar çalıyorum, elimdeki amfinin tonlarından aşırı sıkılmaya başladım.

Presesör daha mantıklı istersen ses karta da bakabilirsin. Ama ses kartı gibi kullanabildiğin prosesörler ile birlikte yazdığın tonu atıp kullanabildiklerin de var ama onlar pahalı biraz. Ses kartı ile internette bir sürü plugin, vst bulabilirsin milyon tane ton kullanabilirsin (tabii ücretli olanları da var ve fiyatları yüksek olduğundan ücretsiz olanları ya da crackli kullanmalısın.)

Peki elimdki amfi ile düzgün bir ses alabilir miyim? Referans monitörü şart mı?. Ayrıca kulaklıklada çalabilirim. Kulaklığım SteelSeries Arctis 5 2019.

nux mg101 i ses kartı gibi kullanabiliyorum sanırım.

Peki elimdki amfi ile düzgün bir ses alabilir miyim? Referans monitörü şart mı? Ayrıca kulaklıklada çalabilirim. Kulaklığım SteelSeries Arctis 5 2019.

Değil. Zaten pahalılar yeni başlayan ve bütçesi öyle çok olmayan birisine önermem. Ses kartından veya prosesör'den aldığınız sesi amfiye ya da kulaklığa vererek çalabilirsiniz. Ama bence amfiyi satıp alacağınız şeye para eklemek daha mantıklı olur.

Nux mg 101 önermez misiniz hocam. Elimde 5000TL para var. Direk alabilirim prosessörü.

Peki elimdki amfi ile düzgün bir ses alabilir miyim? Referans monitörü şart mı? Ayrıca kulaklıklada çalabilirim. Kulaklığım SteelSeries Arctis 5 2019.

Nux MG101'i ses kartı gibi kullanabiliyorum sanırım.

Var mı bilemiyorum hocam, internet siteleri çok geç açılıyor bu sıralar internetimde sorun var araştırma yapamıyorum.

1-1.5 saat sonra dönüş yapacağım, cevapla tuşuna bastığımda 1 dakika sonra gidiyor mesaj. O derece yavaş yani.

tamamdır hocam beklemedeyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam ChatGPT'ye falan da biraz danıştım. En mantıklı şeyin referans kulaklığı almak olduğunu söyledi. Sesi dışarı vermek istediğimde de elimdeki amfiyi kullanabileceğimi söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Önerdiği kulaklık: AKG K52 Profesyonel Stüdyo Kulaklığı | doremusic

Son düzenleme:

Hocam baktım ve kendi programı varmış prosesör'ün. İr yükleme ve preset yükleme varmış işinizi hayli görür. Tabii buna ya kulaklık ya da hoparlör gibi bir şey bağlayacaksınız, isterseniz amfiyi ses almak için kullanabilirsiniz kulaklığa masraf harcamadan.

Tamamdır hocam. Teşekkür ederim.

Hocam, size bir şey danışacağım. i Rig 1 cihazım var bir tane. Eski bir iPhone telefonum var(iPhone 6s). i Rig'i amfiye bağlayıp çaldığımda ses boğuk gibi böyle garip çıkıyor. Kulaklıkla denediğimde ses fena değil fakat amfiden gelen sesden daha iyi duyuluyor. Yüksek ihtimal bu i rig çakma. i rig dandik dedim diyelim, direk amfinin kulaklık kısmını kulaklığımı takdığımda ses daha net ve güzel şekilde duyuluyor. Sizce amfinin hoparlöründe bir sorun olabilir mi?

Düz direkt gitarı bağladım. i rig cihazı bağlı değil, amfinin volume knob'u 2.75 civarında gain 2.50, telefon mikrofonu ile kaydettim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not olarak şunu ekleyeyim iPhone cihazı irig için kullanıyorum sadece. Kayıt ettiğim telefon S21 FE. Yani neredeyse gerçekte duyulduğu gibi duyuluyor ses.

Son düzenleme:
İrig ile hangi programı kullanıyorsunuz, hem 6S hem de irig bende de var. İrig 1'in orijinalini bulmanız TR şartlarında imkansız zaten, aldığınız replikadır. İrig'i neden amfiye takıp kullandınız onu anlamadım. Amfiniz giriş seviye olduğundan kulaklığınız iyise kulaklıkla aldığınız sesin daha iyi olması normaldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…