Python Gelişmeye çalışırken zorlanmak

Osaoki

Hectopat
Daha fazla  
Bayağıdır Python' da kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ders videoları izliyorum lakin bazı kodlama egzersizlerinde zorlanıyorum. Konuyu biliyorum fakat kodlarken zor geliyor. Neyin neden önce geleceğini ya da nasıl ilerleyeceğimi karıştırıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Programı aşamalarını sırayla tasarla ve öyle kodla.

Aynı kodları yaza yaza bir süreden sonra insan alışıyor.

Eskiden kaynak yoktu. İnsanlar kafalarındaki projeyi deneme yanılma olayıyla kodlarını compile ederlerdi. Bugün yazılımın öğrenme şekli daha kolay ama akılda kalıcılığı daha zor. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır. Yapman gereken tek şey sürekli yazmak. Alışkanlık haline getirmek. Klasik tavsiyelerden "pseudocode" tarzı yazmak. Önce kağıtta planla sonra hayata geçir şekli. Biraz yazılımcılar bu konuda dalga geçerler ama baktığımızda yapan çok kişi var. Yapay zekayı kullan. Hackerrank, leetcode ve codewars gibi sitelerde pratik yap. Yine dediğim gibi sonuca ulaşabileceğin kısa projeler geliştir. Proje geliştirmek bir şeyi öğrenmede daha hızlı hale getiriyor. Bugün yüzlerce kurstan yazılımcı mezun oluyor ama baktığımızda 1-2 kişi ayakta kalıyor ve bunların çoğu kendi kendine araştıran insanlar. Çevremdeki yazılımcı arkadaşlarımdan da çok duyuyorum. Bunu tabii istatistiğe dökemem tamamen gördüklerim.

Konuyu biliyorum fakat kodlarken zor geliyor.

Dogrusu, is yapmaya gelince konuyu tam bilmedigin ortaya cikiyor. Benzer durum bildigini dusundugun bir seyi baskasina anlatirken arada bilmedigin bosluklar oldugunu fark edince de yasanir. Zaten bu yuzden egzersiz diye bir sey var.

Kafanda algoritmayi tasarlayabiliyor, koda dokemiyorsan egzersiz eksigin var demektir. Yazdikca bu aliskanligi kazanirsin.

Kafanda algoritmayi kuramiyorsan temelde sorun vardir. Problemi kagit kalemle kod yazmadan pseudocode ile cozmeye calis.

Hem algoritmayi kurabiliyor, hem de koda dokebiliyorsan fakat bir nokta sonra isler cok karisiyor ve proje spagetti deryasina donuyorsa mimari eksikligin var demektir.

Yazilimla cozebilecegin her problemi ayni teknolojilerle ve ayni yontemlerle cozmeye calisiyorsan teknik yetersizlik var demektir. Vida icin tornavida, civi icin cekic kullanman optimal olmasina ragmen balyozla civi cakmaya calisiyorsan bu durumu yasarsin. Konfor alanindan cikmali, ayni problemi cozen farkli tool'larin yeteneklerini ve kullanimini kesfetmelisin. Bu da surekli arastirma yapmayi gerektirir. Ozellikle ayni iste uzun sure calisan insanlarda gorulen bir sorun bu. 20 sene bankada calismis muhendisis start-up firmasinda calistirirsaniz her civiye balyozla giristigini gorme olasiliginiz yuksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…