Gelişmiş Linux komutlarını öğrenebileceğim bir yer var mı?

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
Wget gibi daha gelişmiş ve işe yarayan komutları öğrenebileceğim bir yer var mı?

Gidip bir dosyanın ismini değiştirmek gibi basit şeyler benim ilgimi fazla çekmiyor da.

Şimdiden teşekkürler.

Wget gibi daha gelişmiş ve işe yarayan komutları öğrenebileceğim bir yer var mı?

Gidip bir dosyanın ismini değiştirmek gibi basit şeyler benim ilgimi fazla çekmiyor da.

Şimdiden teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu kanal olabilir fakat hazır uygulama bu.

Yok böyle değil hocam. Wget dediğimiz şey mesela bir sayfadaki tüm resimleri indirmeye yarar. Onun gibi. Benim fazla ilgim yok siber güvenliğe

Kullanarak ve kurcalayarak. Oturup ogrenmeye ve ezberlemeye calismak bir seye yaramaz. Bana komik geliyor ayrica. Bir programlama dilinin keywordlerini ezberlemek gibi.
Ben ezberlicem demedim ki. Wget komutunu baya kullandım işime yaradı. Başka işime yarayan komutlar var mı merak ettim.

Ben ezberlicem demedim ki. Wget komutunu baya kullandım işime yaradı. Başka işime yarayan komutlar var mı merak ettim.
Wget bir program. Lazim oldukca, kendinize sorunlar yaratip cozmeye calisirken bu ve benzeri programlari ve komutlari ogrenirsiniz diyorum ben de.

Wget FTP ve HTTP protokollerinde sunuculardan veri cekmeye yariyor. Wget ile bir sayfadaki yalnizca JPG dosyalari nasil cekilir bilmiyorum mesela. Cunku gerektiginde birkac dakika icinde ogrenebiliyorum. Wget'i de muhtemelen terminalden bir sey indirmem gerekmistir oyle ogrenmisimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…