Gemi işletme ulaştırma mühendisliği okunur mu?

nuvxhlm

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Gemi İşletme Ulaştırma Mühendisliği okumak istiyorum. Muhtemelen sıralamam yetecek, ondan yana sorunum yok. İTÜ, Yıldız Teknik ya da Piri Reis'te okuyabilirim. Bilen varsa sorularım var: İş bulabilme zorluğu nasıl? İyi bir üniversitede okursak hızlıca bulabilir miyiz?Maaşlar gerçekten internetteki gibi 3-4 bin dolar falan mı? Sizce okunabilir bir bölüm mü?

Gemi işletme ulaştırma mühendisliği adı altında bir bölüm yok. Deniz ulaştırma işletme mühendisliği ve gemi makineleri işletme mühendisliği var. İTÜ'de sadece duim, YTÜ'de sadece gmim, prü'de iki bölüm de var. Sanırım Duim'i sormuşsun. İş bulma konusu diğer bölümlere nazaran daha kolay diye biliyorum. Maaşlar da daha yüksek. 3-4 bin dolar başlangıç maaşı. Sektörde 24 ay hizmet verdikten sonra 2. kaptanlık sınavlarına girebiliyorsun ki onların da maaşları en az 7 bin dolardan başlıyor. İTÜ'de okursan muhtemelen staj bulmakta diğer üniversitelere nazaran daha az zorluk çekersin. Ki diğer üniversitelerde okusan bile sektöre insan çok az olduğu için her türlü iş bulunuyor. Fakat psikolojik olarak zor olabilir eğer yanlızlığa alışık değilsen. Tabii şu an kontrat süreleri eskiye göre azaldı. Genelde 4 aylık kontratlar oluyor. Bence yapılabilir. Ben de İTÜ düşünüyorum bu sene gireceğim. Umarım ikimiz içinde hayırlısı olur.

Gemi işletme ulaştırma mühendisliği diye bir bölüm yok. Gemi makineleri işletme mühendisliğini söylediğinizi varsayarak cevap vereyim.

Okunur, maaşları çok güzel. 6 ay alış 6 ay tatil şeklinde bile çalışılır. Maaşlar gemi tipine göre değişiyor. Tanker gemilerinde başlangıç maaşları 4 - 5 bin dolar arası. 30 ay deniz hizmetini tamamladıktan sonra 2. mühendisliğe yükseliniyor. Maaş hemen hemen 2'ye katlanıyor. Tanker gemilerinde 2. mühendisler 9 - 12 bin dolar arasında maaş alıyor. 6 ay çalışsanız ortalama 60 bin dolar, +1 de ikramiye 70 bin dolar. Yılın geri kalan 6 ayında yatsanız bile yetecek bir para.

Denizciliğin eksilerini zaten az çok tahmin edersiniz, eksileri sizin için sorun değilse bence 10 numara meslek.

Deniz ulaştırma işletme mühendisliği ve gemi makineleri işletme mühendisliği bunların farkı ne YKS'de kaç net yapmam lazım garanti iş için ve güzel bir üniversite için.

Deniz ulaştırma işletme mühendisliği ve gemi makineleri işletme mühendisliği bunların farkı ne YKS'de kaç net yapmam lazım garanti iş için ve güzel bir üniversite için.
Deniz ulaştırma işletme mühendisleri güverte zabiti oluyor. Güverte tarafında daha çok ofis işi diyebileceğimiz türden işler yapıyorlar.
Gemi makineleri işletme mühendisleri ise makine dairesinde çalışıyor. Daha çok geminin bakım onarım işleriyle ilgileniyorlar. Tabii makine dairesinin ofis işlerini de yapıyorlar.

İki tarafında birbirine göre artıları ve eksileri var, sevdiğiniz alana göre bir seçim yapmanız en doğrusu olacaktır.

Bu bölümlerin en iyi üniversiteleri sırasıyla; İTÜ, PRÜ, DEÜ, KTÜ. Kaç net yapmanız gerektiği hakkında kesin bir şey söylenemez. Çünkü yapılması gereken net her sene değişiyor fakat yapmanız gereken sıralamaya bakıp ona göre kafanızda bir net oluşturabilirsiniz.

Tam olarak Gemi İşletme Ulaştırma diye bir bölüm yok ama Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği var. Özellikle İTÜ olursa staj ve iş konusunda zorluk yaşayacağını sanmam ve senin de dediğin gibi maaşlar yüksek. Okunabilir olması ya da kariyer açısından tamamen size bağlı. Eksileri ve artıları var tabii ki kendinize göre değerlendirip sizin için uygun olduğunu düşündüğünüz zaman zaten severek yapabilirsiniz demektir bu işi.

Biraz daha bilgiye erişebileceğiniz bir sayfa bırakıyorum Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği

Selamlar hocam, bu bölümlere renk körlüğü engel midir? Engel olmayan kısımları var mı acaba bir fikriniz var mı?

Denizcilikte ve Havacılıkta açıkta kalınacağını sanmıyorum hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…