Gemici olunur mu?

mehmut13

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar gemici olunur mu? Hangi gemi çalışma bölümü iyidir. Çalışma şartları nasıldır? En rahat bölüm nedir gemicilikte. Yurt dışı şirketlerinde çalışılabilir miyim? Gemi türlerinden hangisi en rahatıdır?
(İnternette videolar karşıma çıkıyor birinde gemi full donanım spor salonu bile var biri sallana sallana gidiyor ).
YKS'ye gireceğim ve eczacılık düşünüyorum ama gemide sırıtmıyor değil. Bu alanda deneyimi olanlar anlatırsa cok sevinirim.

Hiç deneyimim yok sadece oyunlardan ama çarşıda bi teyzeye yardım ettim. Oğlu kaptanmış dolarla deli gibi maaş alıyomuş övdü de övdü bence hayrını görürsün.

Merhaba arkadaşlar gemici olunur mu? Hangi gemi çalışma bölümü iyidir. Çalışma şartları nasıldır? En rahat bölüm nedir gemicilikte. Yurt dışı şirketlerinde çalışılabilir miyim? Gemi türlerinden hangisi en rahatıdır?
(İnternette videolar karşıma çıkıyor birinde gemi full donanım spor salonu bile var biri sallana sallana gidiyor ).
YKS'ye gireceğim ve eczacılık düşünüyorum ama gemide sırıtmıyor değil. Bu alanda deneyimi olanlar anlatırsa cok sevinirim.

Tabii ki de olunur mis gibi meslek.

Çalışma şartları ve zamanları farklı olabilir ama tanıdıktan duyduğum kadarıyla 6 ay çalışıyor 6 ay çalışmıyor parasını yiyormuş. Parası iyi ise neden olmasın.

Bir hocamız arkadaşını anlatmıştı. Uluslararası yük taşıyormuş seferler çok uzun sürüyormuş. Ama harbiden çok para kazanıyorlarmış bir sürü evi var demişti.

Evlenmek ve özellikle çocuk yetiştirmek istiyorsan sıkıntıdır muhtemelen ama. Hocamız da arkadaşının evlenmediğinden bahsetmişti (+40)

Denizcilik lisesi okuyan biri olarak soyleyebileceklerim sunlar:
Herkes bu meslege gerek deniz, gerek para vs. gibi cazip gelen nedenlerden dolayı merak saliyor. Ama gemi psikolojisi gercekten çok farklı. İlk basta aman ne olacak sonucta birkaç ay kalacağım sonra geri donecegim diye dusunebilirsiniz fakat o is oyle olmuyor. Gemide yapabilecekleriniz cok kisitli. Deniz psikolojisi insani yiyor bitiriyor. Zaten gemici olmak isteyen ve olan cogu kisi birkac yil denizde calistiktan sonra karaya geçiş yapmak icin can atiyor. Olumlu yonleride tabii ki var. Aylik ortalama 5-6 bin dolar arasi kazaniyorsunuz ( bir tik deneyimli olmaniz lazim deneyimsizler 2-3 bin dolar). Dunyanin her yerine gidebiliyorsunuz. Ayrica havanizda oluyor. Ama eger duzenli bir hayatim olsun, arkadaslarimla vakit gecireyim, ailemle sık sık goruseyim diyorsaniz aman uzak durun. ayrica soyle bir durumda var gemicilik okuyacaksiniz diye illa uzak yola gitmenize gerek yok. turkiye-rusya gibi 1 haftalik suren yolculuklarda var. onlar bir nebze daha az kazansada sosyal bakimdan kesinlikle cok daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı