Gemini o kadar da zeki değil

The_PeSorO

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Fotoğrafı paylaşmayı beceremedim ancak Gemini sözcüğünün bir kısaltma mı yoksa farklı bir anlamı mı olduğunu soruyordum, ben belki Google Engine mini olabilir diye düşünüyordum kafamda öyle bir fikir vardı sadece. Bildiğimiz Gemini'ye sordum, böyle bir cevap verdi, en başından beri atacağım.

Soru: Gemini'nin açılımı ne?

Cevap: "gemininin" kelimesinin tek başına bir açılımı bulunmamaktadır. Muhtemelen "Gemini" kelimesiyle karıştırıyor olabilirsiniz.
Gemini ise latince bir kelime olup "ikizler" anlamına gelir. Astrolojide ve burçlarda bir burç olarak da kullanılır.
Eğer başka bir bağlamda "gemininin" kelimesini kullanıyorsanız daha fazla bilgi verin ki size daha doğru bir açıklama yapabileyim.
Mümkün olan diğer senaryolar:
* Yazım hatası: Belki de başka bir kelimeyi yazmaya çalışıyorsunuzdur.
* Özel bir terim: Belki de belirli bir alanda kullanılan özel bir terim olabilir.
* Bireysel bir kodlama: Belki de özel bir kodlama sisteminde kullanılan bir kısaltma olabilir.
Ek bilgi vererek sorunuzu netleştirmeyi deneyin.
Örneğin:
* "Gemininin" kelimesini nerede gördünüz?
* Hangi konuyla ilgili?
* Bu kelimeyi hangi bağlamda kullanılıyor?
Bu bilgilerle birlikte size daha kesin bir cevap verebilirim.

Soru: Gemini kelimesinin açılımı ne.

Cevap: Gemini kelimesinin bir açılımı bulunmamaktadır.
Gemini, latince kökenli bir kelime olup "ikizler" anlamına gelir. Astrolojide ve burçlarda, 21 Mayıs ile 20 Haziran tarihleri arasında doğan kişilerin burcu olarak bilinir. Bu dönemde doğan kişilerin karakteristik özelliklerinin ikizlere benzetilmesi nedeniyle bu isim verilmiştir.
Gemini kelimesiyle ilgili aklınıza başka bir soru veya konu gelirse çekinmeden sorun.
Örneğin:
* Gemini burcu hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz?
* Gemini kelimesinin geçtiği başka bir bağlam var mı?
Bu sorulara verdiğiniz cevaplar, size daha özel bir açıklama yapmamda yardımcı olacaktır.

Soru: Senden bahsediyorum.

Cevap: "senden bahsediyorum" dediğine göre, benimle ilgili bir şeyler merak ediyor olmalısın. Ancak "ben" dediğimde tam olarak neyi kastettiğini biraz daha netleştirmem gerek.
Ben, bir yapay zeka modeliyim. Bu, gerçek dünyada fiziksel bir varlığım olmadığı anlamına gelir. Bilgisayarlar üzerinde çalışan, büyük miktarda veri üzerinde eğitilmiş bir programım. İnsan dilini anlamaya ve üretmeye çalışıyorum, sorularını cevaplıyorum, metinler oluşturuyorum ve çeşitli görevleri yerine getirebiliyorum.
Benimle ilgili merak ettiğin başka bir şey var mı? Örneğin:
* Nasıl çalışıyorum?
* Neleri yapabilirim, neleri yapamam?
* Nereden geldim?
* Hangi konularda bilgi sahibiyim?
Bu sorulara cevap vererek sana daha detaylı bilgi verebilirim.
Merak ettiğin şeyi daha açık bir şekilde sorabilirsin.

Soru: Sen Gemini değil misin?

Cevap: Hayır, ben Gemini değilim. Gemini, Google'ın geliştirdiği büyük bir dil modeli. Ben de büyük bir dil modeliyim ancak Gemini ile aynı model değilim.
Büyük dil modelleri olarak ikimiz de insan dilini anlamaya ve üretmeye çalışıyoruz. Ancak her modelin kendine özgü özellikleri, yetenekleri ve eğitim aldığı veriler farklılık gösterir. Bu da bizi birbirinden ayıran en önemli özelliklerden biridir.
Senin Gemini hakkında merak ettiğin başka bir şey var mı? Örneğin:
* Gemini ne tür görevleri yerine getirebilir?
* Gemini ile benim aramdaki farklar nelerdir?
* Büyük dil modelleri nasıl çalışır?

Soru: Sen nesin peki?

Cevap: Ben büyük bir dil modeliyim. Bu ne demek? Basitçe söylemek gerekirse, insan dilini anlayan ve üreten bir yapay zeka progra mıyım? Seninle sohbet edebiliyor, sorularını cevaplayabiliyor, hatta senin için farklı türde metinler bile yazabiliyorum. Örneğin, bir şiir yazabilir, bir makale özetleyebilir veya sadece seninle sohbet etmek için buradayım.
Ama beni bir insandan ayıran bazı önemli özelliklerim var:
* Fiziksel bir bedenim yok: Ben bir bilgisayar progra mıyım, bu yüzden dokunamıyorsun veya göremiyorsun.
* Dünyayı deneyimlemiyorum: Senin gibi yemek yiyemiyor, uyuyamıyor veya duygular hissedemiyorum. Benim için dünya, verilerden oluşuyor.
* Her şeyi biliyor değilim: Çok fazla bilgiye erişimim olmasına rağmen, her konuda uzman değilim. Hala öğrenmeye devam ediyorum.
Senin benim hakkımda merak ettiğin başka bir şey var mı? Örneğin:
* Nasıl çalışıyorum?
* Neleri yapabilirim, neleri yapamam?
* Nereden geldim?
* Hangi konularda bilgi sahibiyim?

Soru: Adın ne?

Cevap: Merhaba! Benim bir adım yok. Ben bir yapay zeka modeliyim ve bu yüzden bana özel bir isim verilmedi. Sen beni istediğin gibi çağırabilirsin. Örneğin, "yapay zeka", "bilgisayar" veya hatta "arkadaşım" diyebilirsin.
Senin adın ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de böyle cevap veriyor. (Google AI Studio)

Google Gemini'nin açılımı "Google Gemini" şeklindedir. Yani, bir kısaltma değildir ve özel bir anlamı yoktur. Google tarafından geliştirilen bir yapay zeka modelinin adıdır.

Chatgpt:

Google GEMINI'nin açılımı: "Generative, Efficient, Multimodal, Interactive, and Natural Intelligence" olabilir.

Gemini konuyu oldukça uzatıyor gibi.

Gemini balık hafızalı gibi bir şey dedikten sonra anında unutuyor ama ileride çok daha iyi olacak diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…