Rehber Gemini'yi Daha Yaratıcı Kullandıran Prompt'lar

Google Gemini, metin tabanlı bir yapay zeka modelidir. Yaratıcı yazarlık, dil çevirisi, bilgi edinme ve daha fazlası gibi birçok farklı görevde size yardımcı olabilir.

Bu yazıda, Gemini'yi farklı kategorilerde daha yaratıcı kullanmanıza yardımcı olacak çeşitli prompt örnekleri paylaşacağım.

1. Eğlence:

Hikaye Anlatma:

Bana bir macera hikayesi anlat. Hikayenin kahramanı ben olabilirim. Hikayenin geçtiği yer fantastik bir dünya olabilir. Hikayede sihirli varlıklar da yer alabilir. Hikayenin sonunda önemli bir ders verilebilir.
Eğlenceli Sohbet:
En sevdiğin film hakkında bana konuş. Filmin konusunu, oyuncularını ve yönetmenini bana anlat. Filmin en sevdiğin sahnesini bana tarif et. Filmin soundtrack'inden bir şarkıyı bana dinletebilir misin?
Rol Yapma Oyunu:
Ben bir dedektifim ve bir cinayeti çözmem gerekiyor. Cinayetin geçtiği yer bir malikane olabilir. Cinayetin zanlıları malikanede yaşayan kişiler olabilir. Cinayetin çözümü için ipuçları verilebilir.

2. Kişisel Gelişim:

Hedef Belirleme ve Planlama:

Zaman Yönetimi:
Yaratıcılığını Arttırma:

3. Psikoloji:

Duyguları Tanıma ve Yönetme:

Olumlu Düşünme:
Stresle Başa Çıkma:

4. Eğitim:

Karmaşık Bir Konuyu Basitleştirme:

Yabancı Dil Öğrenme:

5. Bilim:

Bilimsel Deney Tasarlamak:

Bilimsel Bir Makale Özetlemek:
Yapay zekanın tıp alanındaki uygulamaları hakkında bir bilimsel makale okudum. Makalenin ana bulgularını ve bu bulguların tıp alanı için önemini bana özetleyebilir misin?

6. Sanat:

Sanat Tarihi Hakkında Hikaye Oluşturma:

Müzik Besteleme:
Kendi bestelerimi yapmak istiyorum. Bana farklı müzik türleri ve beste teknikleri hakkında bilgi verebilir misin? Ayrıca, kendi bestelerimi kaydetmeme ve düzenlememe yardımcı olacak yazılımlar da önerebilir misin?

7. İş:

E-posta Yazma:

Sunum Hazırlama:

8. Diğer:

Yaratıcı Yazarlık:

Bir roman yazmaya başlamak istiyorum. Romanın konusu fantastik olabilir ve farklı karakterler ve dünyalar yaratabilirim. Romanın dili de akıcı ve etkileyici olmalı.
Hobi:
Yeni bir hobi edinmek istiyorum. Bana farklı hobi seçenekleri hakkında bilgi verebilir misin? Ayrıca, yeni bir hobi edinmeme yardımcı olacak kaynaklar ve kurslar da önerebilir misin?

Sonuç olarak, Google Gemini'yi daha yaratıcı kullanmanın sınırsız sayıda yolu var. Bu prompt'lar sadece bir başlangıç noktasıdır. Kendi hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanarak Gemini'yi farklı amaçlar için kullanabilir ve hayatınızı kolaylaştırabilir, eğlenebilir ve yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

Umarım bu yazı size ilham vermiştir!

Arkadaşlar bu yazılar hoşunuza gidiyor mu?

Teşekkürler, faydalı Prompt'lar olmuş.

Eğitimler ilgili birşeyi merak ediyorum. Diyelim yabancı dil eğitimi istedik Gemini'den, nasıl promptlar verebiliriz sizin örneğinizdeki gibi ve aşama aşama ilerleyebiliyor muyuz? Speaking çalışabilir miyiz mesela?

Arada sırada kullanıyorum ve daha gelişmiş kullanmak istiyorum. Chatgpt'den yeni geçiş yaptım.

Ayrıca evet bu tarz yazılarınızı faydalı buluyorum .

Aşama aşama ilerleyebilirsiniz. Ama Gemini'nin sohbet geçmişini hatırlama sınırı var. Yani uzunca bir sohbet yapamayabilirsiniz. Speaking de çalışabilirsiniz. Speaking için ayrıca Microsoft Copilot da kullanabilirsiniz.
Şu prompt belki uygun olabilir:

Teşekkürler cevabınız için. Ben Rusça çalışacağım yeniden hatırlama maksadıyla. Prompt'u İngilizce olarak girsem bir fark oluşturur mu Türkçe'ye göre?

Yaratmak sadece Allah a mahsustur. Cumlelerinizi düzgün kursaniz sizin için en hayırlısı bu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…