Gen 4 M.2 SSD ve Gen 3 M.2 SSD giriş farkı var mı?

ILowDamage

Femtopat
Daha fazla  
İyi Sosyaller, biraz araştırdım ama net bir sonuç alamadım gen 3 M.2 SSD ve gen 4 M.2 SSD arasında giriş farkı var mı? Bazı anakartlarda destek yok vs. diyorlar incelemelerde. Ama net bir bilgi istiyorum. PCI slotu mu dedim ama o sanırım ekran kartı için. Her M.2 slotuna gen 4 takabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Sosyaller, biraz araştırdım ama net bir sonuç alamadım gen 3 M.2 SSD ve gen 4 M.2 SSD arasında giriş farkı var mı? Bazı anakartlarda destek yok vs. diyorlar incelemelerde. Ama net bir bilgi istiyorum. PCI slotu mu dedim ama o sanırım ekran kartı için. Her M.2 slotuna gen 4 takabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Evet takabilirsiniz.

M.2 slotları çentikleriyle, SATA ve NVMe özellikleriyle birbirinden ayrılır, kimi kart M.2 SATA SSD destekler, kimi hem SATA hem NVMe destekler, bunu anakartın üretici verilerine bakarak anlayabiliriz.

M.2 NVMe ise gen3 veya gen4 fark etmez takılır anakartın veri yolu hangi hızı destekliyorsa o hızda çalışır, gen 4, 3'ten hızlıdır.

Merhaba,

Gen3 ve Gen4 NVMe M.2 SSD girişleri aynıdır. Aralarındaki en önemli fark veri yazma ve okuma hızıdır.
Anakartınızda NVMe M.2 SSD yuvası varsa hem Gen3 hem de Gen4 NVMe M.2 SSD takabilirsiniz.

Anakart marka ve modeli nedir?

M.2 slotları çentikleriyle, SATA ve NVMe özellikleriyle birbirinden ayrılır, kimi kart M.2 SATA SSD destekler, kimi hem SATA hem NVMe destekler, bunu anakartın üretici verilerine bakarak anlayabiliriz.

M.2 NVMe ise gen3 veya gen4 fark etmez takılır anakartın veri yolu hangi hızı destekliyorsa o hızda çalışır, gen 4, 3'ten hızlıdır.
Veri yolu hızını nasıl öğrenebilirim acaba?

Merhaba,

Gen3 ve Gen4 NVMe M.2 SSD girişleri aynıdır. Aralarındaki en önemli fark veri yazma ve okuma hızıdır.
Anakartınızda NVMe M.2 SSD yuvası varsa hem Gen3 hem de Gen4 NVMe M.2 SSD takabilirsiniz.

Anakart marka ve modeli nedir?
Anakart modeli değil ona göre seçim yapıcam r5 5600/i5 12400f rtx4060/3060 sistem için sizin bir öneriniz varmıdır.genel olarak hazir sistemlerde idare edecek anakartlar seçiliyor yükseltme seçeneklerinden yukseltiyorum bu şekilde bir sistem bakıyorum

Veri yolu hızını nasıl öğrenebilirim acaba?

Anakart modeli değil ona göre seçim yapıcam r5 5600/i5 12400f rtx4060/3060 sistem için sizin hir öneriniz varmıdır.
Anakartın ve takılacak olan işlemcinin desteğine göre seçim yapılması daha iyi olur.

Son düzenleme:
Anakartın modeline göre sitesinden, PCI-e 3.0 veya 4.0 olarak yazar, işlemcinin de bunu desteklemesi gerekir.
Örnek veriyorum bu sistemde anakart yükseltmelerinden hangisinde gen4 drsteği var?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı