Genç yaşta esporcu için CS mi Valorant mı?

appikcs

Femtopat
Daha fazla  
Selam.
Son 1-2 yıldır esporcu olma hedefim var. Ama hangi oyun karar veremiyorum. İsmimden de anlaşılacağı üzere CS de olmayı çok istedim, FACEIT level 10 2.2K eloya kadar çıktım (solo Q) ama daha üstü yok, oyunu oynarken de pek rahat hissedemiyorum bu aralarda. CS'ye bu yılın şubat ayının 16'sında başladım ve 4-5 ay gibi bir sürede level 10'a kadar çıktım. Ondan önce full Valorant oynadım 2020 Nisandan beri. İkisini de çok iyi oynadığımı düşünüyorum, Valorant'ta emin değilim tekrar oynamam lazım. Yaşım şu an 15, hangi oyuna yönelmeliyim? CS'de ESEA gibi olaylar var ve benim bütçem aylık vermeye yetmiyor, ki ailemde büyük ihtimalle izin vermez. Valorant'ın ise yerel lig ve EMEA ligi için yaş kısıtlaması olması biraz mentalimi bozuyor. Sizce hangisine odaklanmalıyım? Yaz tatili de gelmişken bir fırsat olur bu oyunlardan birine odaklanmak istiyorum.

Hazır TRCS için destek ve oyuncu arayışı yaparken CS dene derim, şu ara Valorant'ta yayıncı yalamadığın sürece keşfedilmen zor, hazır CS seviyorken X de falan videoları paylaş LFT at dene şansını ayrıca EF Young koçuna vs yazmayı dene sonradan, bir de bir rol belirle bence LFT atarken bu bu pozisyonlarda bu rollerde oynuyorum vs.

CS çalışın. Türkiye de yavaş yavaş da olsa içine girmeye başladı.

Genel olarak Valorant'ta olmak daha kolay fakat Valorant daha zor bir oyun. Sen hangisinde daha iyisin? Hangisini oynarken daha çok zevk alıyorsun? Gibi sorular sorman lazım kendine ve ona göre kararını vermen gerek.

Bence CS daha zor bir oyun, genel hatlarıyla daha iyi oyun okuman vs gerekiyor.

Genel olarak Valorant'ta olmak daha kolay fakat Valorant daha zor bir oyun. Sen hangisinde daha iyisin? Hangisini oynarken daha çok zevk alıyorsun? Gibi sorular sorman lazım kendine ve ona göre kararını vermen gerek.

Her iki oyundan da zevk alıyorum. Ama CS'nin yaş sınırlaması 16 olması, epl, major dahil bir şekilde benim umutlarımı yükseltiyor. Fakat oyunu oynarken artık pek rahat hissedemiyorum, sürekli loose artık mentalim tükendi. Oyuna ara da vermek istemiyorum sürekli oynama hissiyatı var, ama galiba 2-3 gün ara verirsem iyi olur.

Belki hoşuna gitmeyecek ama gerçekçi olursak, e-sporu ailesi zengin olanlar veya zamanı çok boş kişiler yapıyor. Boşver okulu oku mesleğine bak. Bazen yetenekle doğuyorlar daha hızlı refleks vs. diğer türlü boş zamanın olacak hayatsız gibi kasıp iki büklüm olacaksın bilgisayar başında. Oyunu zevk için oyna, ben kaptanlık okuyorum şu an bende 13-14 yaşımda aynı şeyi diyordum boş yere beline zarar verirsin ben skolyoz oldum kaptanlık için gemi adamı belgesinde sorun çıkardı ama kurtardım yakayı. Ama illa diyorsan olucam valorant daha iyi olur çünkü Türkiye'de daha çok fırsatın oluyor riot sağolsun.

Bende 12 lose streak, oyunun milyon tane sorunu ve FACEIT'in olaylarından sonra CS'yi artık oynamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…