Genel olarak iş amaçlı 12.000 TL masaüstü sistem tavsiyesi

Ex Boss

Megapat
Selamlar arkadaşlar;
Elimde sadece Asus GTX 1050Tİ 4 GB 128 bit garantisi devam eden ekran kartı bulunuyor. Yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu sistemi kurmamdaki temel sebepleri paylaşıyorum;
1- Oyun amaçlı kurmuyorum, sadece çok nadir LOL oynuyorum yani oynamasam da olur.
2- Çift monitörüm mevcuttur. Örneğin günde 10 saat bilgisayar başında kalıyorsam yan monitörde sabit bir şekilde yüksek çözünürlüklü olarak youtube videosu açık kalması gerekiyor. Bu alandan dersler ve eğitim videolarını izlemem lazım. Ana monitörde ise tarayıcı üzerinden çoklu sekmeler kullanıp, excelde işlerimi göreceğim.
Geçişlerde yormayan, arka plandaki işlemlerde, çoklu tarayıcılarda kaymak gibi zorlanmayan bir sistem kurmayı planlıyorum. :)
3- Geriye kalan bileşenleri sıfır almayı düşünüyorum. Kuracağım sistem GTX 1050Tİ ile bir süre götürüp ilerleyen dönemde sadece ekran kartı yükseltilecektir. Örneğin; 4060Tİ ile vs.
4- Aklımda i5 son nesil f/p işlemci bulunuyor. Yanına 2x16 bellek ile düzen tutturmayı düşünüyorum. Tabii ki yanına da okuma/yazma hızı yüksek M2 SSD.

Kararsız kaldığım kısımlara gelecek olursak eğer;
Sizce yukarda belirttiğim özelliklere göre İntel mi tercih etmeyelim yoksa AMD işlemci mi tercih etmeyelim, bilemiyorum. Tecrübelerinizi, görüşlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

Elimdeki bileşenler ; Zalman Z3 PLUS kasa, 500 W FSP Hydro 80plus güç kaynağı, Asus GTX 1050Tİ 4 GB 128 bit

Sadece kasayı değiştirmeyi düşünüyorum, değişmese de olmayabilir iyi durumunda.
Yanına anakart, işlemci, M2 SSD, bellekler olmak üzere tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçe olarak ise 10.000 TRY - 12.000 TRY arası belirledim. Küçük oynamalar olabilir.

Güncelleme.

+

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı