Genel sağlık sigortası borcu silinir mi?

Clementine

Hectopat
Dostlar, geçen tevafuk olarak denk geldiğim bir yazı da birisinin GSS borcu olduğunu öğrendim. Acaba bu nedir diye bir araştırayım dedim keşke araştırmasaydım. Sonuç resimde gördüğünüz gibi 18 yaşımdan itibaren (şu an 21) her ay ödenmesi gereken para varmış ve ben yeni öğrendim. Tebligat geldeğil mi hiç bilmiyorum. Gelir seviyesi 60/g-2 yazıyor fakat şu an herhangi bir işte çalışmıyorum. Okula açıktan devam ediyorum. Gelir testi yaptırıp eski borçları sildirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitedeyken bende de çıkmıştı doğru hatırlıyor isem üniversiteden öğrenci belgesi alıp sgk ya gidip o dönemlerde öğrenci olduğunuzu gösterirseniz borcunuz siliniyor diye hatırlıyorum.

Üniversitedeyken bende de çıkmıştı doğru hatırlıyor isem üniversiteden öğrenci belgesi alıp sgk ya gidip o dönemlerde öğrenci olduğunuzu gösterirseniz borcunuz siliniyor diye hatırlıyorum.

Açık lisedeyim şu an sizin dediğiniz sanırım içeriden okurken geçerli olan bir şeydi.

Aileniz sağ ise aöf den alacağınız belgede yeterli olacaktır diye hatırlıyorum birkaç kişi vardı diye hatırlıyorum o durumda olan 25 yaş altı açık veya örgün farketmemesi gerekiyor diye hatırlıyorum

Lisedeyim ama ben nereden alacağım

E-devletten "Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama" alabilirsiniz diye biliyorum birde kayıt yaptırdığınız büro ya gidip alabilirsiniz veya telefon ile görüşüp adresinize gönderilmesini isteyebilirsiniz.

Devlet Açık öğretimden okuyanları sallıyor mu acaba?

arkadaşımla konuştum eskişehir aöf 4. sınıf lisans öğrencisi, askerliği tecilli ve sigorta borcu gözükmemekteymiş e-devlet üzerinden baktığından. Yakınındaki sgk'yi çalışma saatleri içerisinde arayarak sorabilirsin, açık öğretim lise öğrencisiyim sgk borcum gözüküyor vs. diye durumu anlatırsan yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…