General Mobile GM 5 Plus Android Oreo Kasım 2018 Güncellemesi

Hasan Ercan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

GM 5 Plus cihazıma 31 Ocak 2019 tarihinde Android Oreo Kasım 2018 güncellemesi gelmiş bulunuyor. Fakat önceki güncelleme geldiğinde telefonu garanti kapsamında servise göndermek zorunda kalmıştım. Çünkü herkesin yaşadığı yavaş şarj vs. gibi sorunlar oluşmuştu. Sonrasında cihazı düzeltip gönderdiler ve şu an sorunsuz çalışıyor.

Şu anda gelen güncellemeyi yapmaya çekiniyor ve yapan arkadaşlar varsa deneyimlerini öğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
General Mobile kötü deyince neden kötü deniliyor. Sırf Android One kapsamı diye ki bunu da tam uygulamıyor sisteme uygun olsun olmasın yalan yanlış güncellemeler vermekte.

İlk Oreo güncellemesinde birçok kullanıcı siz gibi sorunlar yaşadı. En başta da pil performansı ciddi derece azaldı, ve belirttiğiniz bazı sorunlar da vardı. Bu gelen yeni güncelleme bazı kararlılık iyileştirmeleri sunmakta fakat Android 7.1.1'deki batarya performansını yine vermemekte.

Tavsiyem garantiniz devam ediyorsa yüklemeniz varsa bir sorun servise gönderirsiniz. Veya Stock ROM'u kendiniz yükleyip 7.1.1'e geri dönebilirsiniz.

Şu anda Android 8.0.0 sürümü yüklü cihazımda. Bu aralar yüzde on civarında şarj bitti diyerek kapanıyor. Ardından hemen şarja takıp açtığımda şarj yüzde elli küsür şeklinde görünüyor. Bunun dışında bir sorun yok. Maalesef garanti bitti. Rom işlerini de bilmediğim için karıştırmak istemiyorum.

Oreo'da iseniz güncelleme ile geçebilirsiniz, hata düzeltmelerini içermekte. Bir sorun yaşarsanız belirtin. Eski ROM'a geri dönmenizde yardımcı oluruz, zor bir işlem değil.
GM 5 plus telefonum. Kasim güvenlik guncellemesinden sonra ekranda yavaş şarj oluyor yazıyor ve çok yavaş şarj ediyor. Çok çabuk şarj bitiyor. USB de okumuyor. Çaresi var mı düzeltmenin. Yoksa eski sürüme geçmek istesem nasıl yapabilirim, yardımcı olur musunuz?
The_Miller

Son düzenleme:
@Shirpenche ,

Oreo sürümü bu cihaz için genel olarak bazı sorunları getirdi. Tavsiyem garantisi var ise servisine göndermeniz ilk olarak. Garantisi yok ise de OEM kilidini açıp Android 7 tabanlı stock ROM'u yüklemeniz lazım. GM 5 Plus Stock ROM yükleme diye aratırsanız birçok makale görürsünüz. Yine yapamadığınız kısım olursa buradayız.

Son düzenleme:
Olaya temkinli yaklaştığım için halen güncellemeyi yüklemedim. Başka bir konuda sorun yaşayan kullanıcılar gördüm ve tekrar soru işaretleri oluştu. Android 8 sürümüne bu güncelleme yapılınca sorun yok ama Android 7 sürümüne bu güncelleme yüklemeye çalışılınca sorun oluyor gibi gözüküyor. İlginç. @THE_MILLER

Gm 5 plus (cift sim) oreo 8.0.0 1 kasım 2018 guncellemesi sorunlu ne zaman iyilestirme guncellestirmesi gelecek bilgisi olan var mı son zamanlarda telefon yavas sarj oluyor hafiza karti okumuyor dokunmatik kendi kendiligine gidiyor ekrani kapatip acinca duzeliyor daha bi suru sorun var lutfen yardimci olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…