Merhaba değerli Technopat üyeleri, Haziran 2017'den bu yana GM 6 kullanıyordum. Bu cihazlarda kronik olarak şebeke sorunu ve batarya-anakart sorunu vardı. Benim telefonum da GM6s (tek simli) modeli. Telefon birkaç kere ekranda çizgilenme olup kapanma sorunuyla servise gitti batarya+anakart değişti. Bir kez şebeke sorunuyla gitti yine anakart değişti. Geçenlerde yine batarya sorunu oluştu, buna bağlı olarak anakart arızası oldu. Servise gönderdim bu sefer 409 TL servis ücreti istediler. Ben de kabul etmedim yenisini alırım diyerek. Dün telefonu zaten garantisi bitti diyerek söktüm, içinde gördüğüm şey aynen şuydu, GM6D (çift simli) bir anakart. Arka kapağın altında plastik kısımda ikinci sim girişi yok, ancak anakartta çift sim girişi var. Servise bir gönderdim geri geldiğinde telefon çift simli gözüküyordu, sonra tekrar servise gidince tek simli gözükmeye başladı bende herhalde yanlış anakart takmışlardı şimdi düzelttiler diye düşündüm, aslında sadece tek sim yazılımı atmışlar. Anakartı tamamen söktüm bunu görünce ve kartın tamir görmüş olduğunu fark ettim. Büyük ihtimalle bu telefonların çoğunda aynı iki sorun olduğu için söktükleri anakartları tamir edip takıyorlar.
Telpa servis formunda çifte standart var, garanti kapsamı dışında 1 yıl içinde aynı arıza meydana gelirse hiçbir isim altında ücret alınmayacağı yazıyor. Arkasından da garanti kapsamı dışında, bir garanti belgesi ile satışı zorunlu olmayan parça değişiminde garanti süresi 6 aydır yazıyor.
10 ay sonra telefonum aynı arızayı verdiği için ikinci maddeye dayanarak ücret istediler. Onlara ilk maddeyi sorduğumda ise cevap vermediler.
Telefon servise gittiğinde Denizli'deki servis arıza tespiti yapıp, onarım için İstanbul'daki Telpa'ya gönderiyordu telefonu. Yani anakart değişimleri hep Telpa merkez servisinde yapıldı.
Bu durumda, garanti süreci içerisinde servisin, telefonun kendi anakartı dışında anakart (tek sim-çift sim) takması doğru mudur? Başka telefonlardan söktüğü arızalı anakartı tamir edip benim telefonuma takması doğru mudur? Servis formunda "anakart ve batarya değişti" ifadesi yer alıyor. Anakartı ikinci el taktığı gibi, bataryayı da kullanılmış takmış olma ihtimali var mıdır? Benden 409 TL servis ücreti istediler sonda, ben eğer tamir ettirsem yine ikinci el, belki 3-5 kez tamir görmüş anakart takacaklardı bunu nasıl anlarız? Bu müşteri kandırmak değil midir?